Un tribunal militar rus l-a condamnat joi la 25 de ani de închisoare un barman, Vladimir Malina, în vârstă de 36 de ani, acuzat de incendierea unei infrastructuri feroviare şi intrarea într-o grupare pro-Kiev, o pedeapsă extrem de grea în contextul unei represiuni neînfrânate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul Moscovei anunţă într-un comunicat că Vladimir Malina a fost găsit vinovat de zece capete de inculpare dintre cele mai grave din Codul Penal, inclusiv ”terorism”, ”înaltă trădare” şi ”sabotaj”.

Potrivit parchetului, acuzatul a incendiat în aprilie 2023 un dulap electric feroviar, iar apoi a încercat să incendieze altele şi un post de poliţie, după care a fost arestat în iunie 2023.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Parchetul dă asigurări că barmanul a intrat în 2023 în ”Legiunea Libertăţii Rusiei”, o unitate care se prezintă ca alcătuită din combatanţi ruşi anti-Kremlin, clasă drept organizaţie ”teroristă” în Rusia.

El avea un ”supervizor” care-i dădea instrucţiuni, potrivit parchetului, care nu face alte precizări.

Acuzatul a declarat, după arestare, că a acţionat din proprie iniţiativă, potrivit canalului Telegram Baza, apropiat forţelor de ordine.

Potrivit site-ului Mediazona, specializat în urmărirea represiunilor şi declarat ”agent străin” în Rusia, Vladimir Malina a fost acuzat mai întâi de ”sabotaj”, iar apoi, în timpul detenţiei, de ”terorism” şi ”înaltă trădare”.

Serviciiul rus de Securitate (FSB) arestează cu regularitate persoane pe care le acuză de atacarea sau încercarea de a ataca centre administrative, infrastructuri sau birouri de recrutare militară.

Pedepse grele cu închisoarea, depăşind adesea zece de ani de recluziune criminală, au fost pronunţate, însă ele depăşesc rar 20 de ani de închisoare.

Luni, un tribunal militar rus l-a condamnat la 25 de ani de închsoare pe un bărbat, Ilia Baburin, acuzat de faptul că a fost recrutat de către Unitatea Militară ucraineană Azov - desemnată ”teroristă” în Rusia -, în vederea incendierii unui birou de recrutare militară.

Ilia Baburin a negat că a acţionat în contul Azov, a declarat că nu a ars nimic, că a fost suspus la presiuni în detenţie să colaboreze cu autorităţile şi a denunţat acuzaţii ”delirante”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.