Branşarea la gazele naturale este un proces foarte important, atunci când vine vorba de confortul şi eficienţa energetică a unei locuinţe sau a unei afaceri. Prin urmare, acest lucru implică mai multe etape şi, bineînţeles, trebuie să ştii că sunt necesare mai multe documente. În acest articol, vom vorbi despre actele pe care trebuie să le prezinţi firmei care urmează să te racordeze la reţea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată ce documente trebuie să deţii atunci când mergi să soliciţi racordarea la gaze:

1. Cererea de branşare

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a te racorda la reţeaua de gaze este completarea şi depunerea unei cereri de branşare. Aşadar, aceasta trebuie să conţină informaţii precum locul unde urmează să se facă lucrarea, dar şi datele tale personale, iar, ulterior, trebuie să le depui la sediul distribuitorului local.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

2. Actul de proprietate

Un alt document de care ai nevoie este şi actul de proprietate al imobilului pentru care soliciţi racordarea. Astfel, specialiştii vor şti că proprietatea unde urmează să facă branşamentul la gaze îţi aparţine şi că nu vor apărea probleme pe parcursul lucrării. De asemenea, în cazul în care eşti chiriaş, ai nevoie de o împuternicire notarială, însoţită de contractul de închiriere al spaţiului.

3. Autorizaţia de construcţie

De asemenea, în multe cazuri este nevoie şi de o autorizaţie de construcţie sau un certificat de urbanism, mai ales dacă instalaţia de gaze implică modificări în structura imobilului. În plus, trebuie să ştii că aceste documente sunt eliberate de primăria de care aparţii şi sunt necesare pentru respectarea normelor de siguranţă.

4. Proiectul tehnic de branşare

Mai mult decât atât, pentru a se putea realiza branşarea, ai nevoie şi de un proiect tehnic realizat de un inginer autorizat care, de cele mai multe ori, îţi este recomandat de către firma de distribuţie. Aşadar, acesta include planurile instalaţiei de gaze, specificaţiile tehnice şi măsurile de siguranţă care trebuie respectate.

5. Contractul de distribuţie

Odată ce ai terminat cu toate documentele şi proiectul tehnic a fost aprobat, următorul pas este acela de a încheia un contract de distribuţie cu furnizorul de gaze naturale. Aşadar, cu ajutorul acestuia se stabilesc drepturile şi obligaţiile părţilor implicate, dar şi tarifele de care poţi beneficia.

6. Dovada taxelor achitate şi procesul verbal semnat

Nu în ultimul rând, pentru a finaliza procesul de branşare, ai nevoie de dovada faptului că ai plătit toate taxele necesare, cum ar fi cele pentru avize, proiectul tehnic sau cele de racordare la reţea. Ulterior, trebuie să mergi cu ele la distribuitor, pentru a putea programa începerea lucrărilor. De asemenea, în urma verificării, se va emite un proces-verbal de punere în funcţiune.

În concluzie, deşi nu pare un proces foarte uşor, la prima vedere, dacă eşti o persoană organizată, totul va decurge foarte uşor. Tot ce trebuie să faci este să urmezi cu atenţie fiecare pas, pentru a-ţi asigura o branşare sigură şi legală la reţeaua de gaze naturale, dar şi să alegi specialişti de încredere pentru întregul proces, precum sunt cei de la mastergaz.ro. Aşadar, dacă ai îndeplinit toate cerinţele de mai sus, acum te poţi bucura liniştit de confortul locuinţei tale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.