Un bărbat, Howard Michael Phillips, în vârstă de 64 de ani a fost inculpat joi în baza legii britanice privind securitatea naţională cu privire la acordarea unei asistenţe serviciilor ruse de informaţii, anunţă poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Howard Michael Phillips a fost arestat la 16 mai, în centrul Londrei, şi a fost plasat de atunci în detenţie, anunţă într-un comunicat Metropolitan Police.

El a fost inculpat joi în baza Articolului 3 al Legii securităţii naţionale, privind ”asistenţa unui serviciu de informaţii” străin - şi anume ”Rusia”, precizează Scotland Yardul.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

El urma să compară joi la Westminster Magistrates' Court, la Londra.

În cadrul anchetei, desfăşurată de către anchetatori din contraspionaj, au avut loc mai multe percheziţii.

”Această arestare nu are legătură cu inculpări sau anchete recente” desfăşurate în baza legii securităţii naţionale, precizează poliţia.

Mai multe dosare de spionaj implicând Moscova s-au succedat în ultimele luni în Regatul Unit.

Cinci bulgari au fost inculpaţi la sfârşitul lui martie, acuzaţi de spionaj în contul Rusiei. Ei au pledat nevinovat.

La sfârşitul lui aprilie, un tânăr britanic în vârstă de 20 de ani a fost inculpat în virtutea legii securităţii naţionale, după ce a fost acuzat de organizarea unor atacuri la ”întreprinderi cu legături cu Ucraina”.

Regatul Unit l-a expulzat, la începutul lui mai, pe ataşatul militar rus de la Ambasada Rusiei la Londra, pe care l-a prezentat drept un ”ofiţer de informaţii militare nedeclarat”.

Ca represalii, Moscova l-a expluzat pe ataşatul militar britanic la Moscova

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.