Centrul Naţional de Meteorologie din China a emis, duminică, o alertă de temperaturi ridicate, mai multe regiuni din ţară confruntându-se cu o căldură înăbuşitoare, în timp ce unele provincii din sud au emis avertizări de inundaţii severe, din cauza ploilor abundente, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

 

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Intensitatea temperaturilor ridicate este aşteptată să scadă în nordul Chinei şi în regiunile dintre râul Galben şi râul Huaihe, a afirmat Centrul.

Acesta a prognozat, duminică, temperaturi maxime de 37-39 de grade Celsius (99-102 grade Fahrenheit) în unele părţi din Xinjiang, Mongolia Interioară şi Henan.

Ploi abundente au lovit provincia sud-estică Fujian timp de şapte zile şi este de aşteptat să continue, nivelul apelor în unele râuri depăşind cotele de avertizare. Autorităţile au dat drumul apei din mai multe rezervoare, a relatat televiziunea de stat din China CCTV.

Autorităţile din regiunea Guangxi au afirmat că nivelurile apelor în unele râuri locale au ”explodat” şi că un student a murit în inundaţiile din oraşul Guilin din sud, a transmis CCTV.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.