Bine ai venit la News.ro! Pentru a accesa tot conținutul publicat de către echipa editorială News.ro, scrie-ne la abonamente@news.ro.

CINE SUNTEM

News.ro este cea mai nouă agenţie de presă din România şi s-a născut din dorinţa şi voinţa unor jurnalişti de agenţie cu mare experienţă de a oferi în continuare conţinut de calitate, relevant, adaptat condiţiilor actuale de piaţă, către clienţi media şi corporate.

News.ro este o agenţie independentă, constituindu-se în răspunsul nostru la realităţile din piaţa media, afectată de influenţe politice, economice şi de degradarea politicilor editoriale şi a modului în care se practică jurnalismul.

News.ro funcţionează în cadrul unei companii înfiinţate în 2016, dedicată special operării business-ului de agenţie. Misiunea noastră este de a deveni lider pe acest segment media.

CONŢINUT

Noua instituţie media va urma, prin conţinutul furnizat în timp real, principiile de bază ale unei agenţii de presă: încredere, acurateţe, obiectivitate, exhaustivitate, rapiditate.

Conţinutul News.ro respectă regulile  unei agenţii de presă, dar va pune un accent mai mare pe relevanţă. De exemplu, în ştiri vom introduce elemente legate de consecinţele unei decizii/acţiuni, vom încerca să desluşim raţiunile pentru care o declaraţie are caracter special şi este relevantă într-un anumit context. News.ro va difuza cu preponderenţă ştiri, însă va aborda şi celelalte genuri jurnalistice, cum ar fi reportajul, documentarul, analiza, interviul, etc., cu scopul de a oferi o perspectivă completă asupra evenimentelor.

ECHIPA

Unul dintre principalele obiective ale News.ro a fost să avem cea mai bună echipă de jurnalişti de presă generalistă, bazată pe nucleul de bază de ziarişti cu mare experienţă care lucrează de mulţi ani împreună. Jurnaliştii sunt susţinuţi de o echipă de management, dezvoltare, marketing şi vânzări, formată din specialişti cu care au lucrat şi în trecut.

ECHIPA DE MANAGEMENT

Director Dezvoltare – Orlando Nicoară

Orlando Nicoară are o experienţă de 18 ani în online şi media, fiind, pe rând, director de dezvoltare la un dot com din SUA (1998-2001), director de dezvoltare şi director general la Netbridge (2001-2006), director general la Apropo Media (divizia de internet a grupului Mediapro) între 2006 şi 2011, şi director general la Mediafax Group între 2011 şi 2014. Din decembrie 2014, se ocupă de mai multe proiecte, printre care WeLoveDigital.ro, 1616.ro şi News.ro.

Director Editorial – Dana Curcea

Am intrat în presă în 1993, la Mediafax, ca redactor la Departamentul Externe. Am ocupat diverse posturi in agenţie, iar din 2007, timp de peste 7 ani, am coordonat echipa redacţională din funcţia de redactor-şef. Cu această echipă am reuşit să rămânem fideli principiilor de bază ale agenţiei de presă, legate de onestitate şi obiectivitate, pe care le promovăm şi la News.ro.

Project Manager – Irinel Bucur

În cei 19 ani de când sunt în presă, am văzut industria media din foarte multe perspective: am trecut, pe rând, de la reporter pe domeniile media şi cultură la conducerea unui department în cadrul agenţiei Mediafax şi de la coordonarea unuia dintre cele mai bune site-uri de ştiri din România la acea oră, la cea de publisher pentru Divizia General a Mediafax Group. Am trecut atât prin perioada de boom de până în 2008, dar şi prin criza de după şi apoi  prin încercările de revenire şi reinventare a industriei. Acum pun umărul la renaşterea jurnalismului de calitate, în cadrul echipei News.ro.

BUSINESS

Business-ul News.ro este cel tradiţional B2B al unei agenţii de presă - de subscripţie -, conţinutul de calitate fiind plătit de clienţi, însă există şi conţinut free B2C. Astfel, cu excepţia unui număr redus de materiale de presă de interes public, a celor create exclusiv pentru zona free si a informatiilor utilitare, articolele pot fi citite integral doar de către clienţii care se înregistrează cu user şi parolă.

Agenţia intenţionează să dezvolte şi alte produse şi servicii adresate clienţilor săi, inclusiv să organizeze evenimente în diverse domenii.

News.ro funcţionează în cadrul societăţii S.C. N.RO AGENŢIA DE ŞTIRI S.R.L., special înfiinţată în 2016 pentru a opera business-ul de agenţie.

Acţionarii societăţii sunt:

  • Liviu Sfrija - fost general manager Henkel România, fondator TerraBisco (compania de producţie şi distribuţie de alimente de panificaţie cu termen lung, desprinsă din Vel Pitar), cu afaceri în dezvoltarea de produse şi marketing, membru al board-ului Salvaţi Copiii, fondator al Festivalului Brazilor de Crăciun
  • Orlando Nicoară - antreprenor în media şi digital de peste 15 ani, fost director general Mediafax Group
  • Marius Popovici - antreprenor, de 25 de ani, în domeniul proiectărilor de infrastructură
  • Ovidiu Românaşu - are o experienţă de peste 8 ani în antreprenoriat, în domeniul absorbţiei fondurilor europene

Fiecare dintre cei patru antreprenori deţine o participaţie minoritară în S.C. N.RO AGENŢIA DE ŞTIRI S.R.L.

Feedback-ul clienţilor şi utilizatorilor este foarte important pentru noi şi ne ajută la îmbunătăţirea produselor şi serviciilor. Vă invităm să ne trimiteţi opinia dvs. referitoare la activitatea News.ro la news@news.ro.

PARTENERIAT

News.ro îşi propune să fie partener cu clienţii săi şi să ţină cont de cerinţele lor.

În ceea ce priveşte fotografia de presă, News.ro are un parteneriat solid cu Inquam Photos, cel mai dinamic furnizor foto. Strategia noastră a fost să oferim, chiar de la început, servicii complete de agenţie de presă. Împreună cu Inquam Photos, ilustrăm cele mai importante evenimente ale zilei, din toate domeniile, la nivel naţional, la standarde specifice agenţiei de presă.

Recomandările editorilor