"Cadoul" pe care un comandant al poliţiei poloneze, generalul Jarosław Szymczyk, l-a primit în timpul unei vizite recente în Ucraina, era format din două lansatoare de grenade despre care se credea că sunt dezamorsate, a anunţat oficialul de la Varşovia. Însă un lansator a explodat la revenirea la Varşovia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 11 şi 12 decembrie, el a efectuat o vizită de lucru în Ucraina, în timpul căreia s-a întâlnit cu oficiali ai poliţiei şi serviciilor de urgenţă ucrainene. „Cadoul a fost cel al unuia dintre şefii serviciilor ucrainene”, potrivit Ministerului polonez de Interne.

Sâmbătă, şeful poliţiei a declarat la radio RMF că acest cadou consta în două lansatoare de grenade, dintre care unul transformat în difuzor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El fusese asigurat că aceste arme nu prezintă vreun risc. Dar unul dintre cele două lansatoare de grenade a explodat miercuri, rănindu-l uşor pe şeful poliţiei. Cauza exploziei nu este cunoscută. „Explozia a fost puternică, a făcut gaură în podea şi a deteriorat tavanul”, a spus Jaroslaw Szymczyk. O anchetă este în desfăşurare pentru a stabili responsabilitatea accidentului.

De asemenea, un angajat civil al Direcţiei Generale de Poliţie a suferit răni uşoare, care nu au necesitat spitalizare.

Comandantul poliţiei şi-ar fi pierdut temporar auzul, în urma exploziei, potrivit Gazeta Wyborcza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.