Morgan Stanley Capital International (“MSCI”), unul dintre liderii în furnizarea de indici de referinţă la nivel global, a anunţat că acţiunile Digi Communications N.V., unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicaţiilor, vor fi incluse în indicii de referinţă dedicaţi pieţelor de frontieră (Frontier Markets). Acţiunile Digi Communications, care se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul DIGI, vor fi incluse în indicii MSCI Frontier şi MSCI România. În cadrul acestor indici sunt incluse companiile mari şi medii. Indicele MSCI Frontier include companii din 28 de ţări din categoria Frontier Markets, inclusiv România, în timp ce indicele MSCI România acoperă companiile medii şi mari listate la Bursa de Valori Bucureşti. Includerea acţiunilor DIGI în aceşti indici va intra în vigoare la 31 mai 2024, la închiderea pieţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications, a declarat: „Suntem încântaţi de decizia MSCI de a include acţiunile DIGI în indici. Această etapă evidenţiază angajamentul nostru de a furniza performanţe financiare solide, de a menţine o guvernanţă puternică şi de a îmbunătăţi lichiditatea şi relaţia cu investitorii. Totodată, această includere subliniază prezenţa internaţională în creştere a pieţei de capital româneşti, în special în indicii MSCI, care sunt monitorizaţi îndeaproape de numeroşi investitori instituţionali globali. Suntem încrezători că acest lucru va aduce beneficii substanţiale tuturor acţionarilor noştri.

Includerea în indici globali, precum MSCI Frontier şi MSCI România, este semnificativă deoarece sporeşte vizibilitatea şi credibilitatea companiei în rândul investitorilor internaţionali, ceea ce poate duce la creşterea cererii pentru acţiunile sale. Există un grup esenţial de investitori instituţionali, inclusiv fonduri mutuale şi ETF-uri, care folosesc adesea astfel de indici ca repere pentru investiţiile lor, ceea ce poate duce la intrări de capital mai mari. Prin urmare, prezenţa în indicii locali şi globali poate îmbunătăţi lichiditatea acţiunilor companiei, făcându-le mai atractive pentru un spectru mai larg de investitori şi conducând la o potenţială estimare mai exactă a valorii de piaţă a companiei.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

La nivel local, acţiunile DIGI sunt incluse în BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti, care urmăreşte performanţa celor mai lichide companii, precum şi în indicii BET-TR, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, BET-BK, BET Plus şi ROTX.

În 2024, acţiunile Digi Communications s-au apreciat cu 34%, depăşind indicele de referinţă local BET, care a crescut cu 11,5%. De la începutul anului, investitorii au tranzacţionat aproape 2,5 milioane de acţiuni DIGI, valoarea totală depăşind 127 milioane de lei.

Despre Digi Communications N.V.

Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de telecomunicaţii Digi Romania, liderul pieţei de televiziune cu plată şi servicii convergente de bandă largă din România, cu operaţiuni în Spania şi Italia şi cu prezenţă în Portugalia şi Belgia. Înfiinţată în urmă cu 30 de ani, compania operează în România şi Spania o reţea extinsă şi avansată de fibră optică. DIGI aduce pe piaţă cele mai accesibile servicii de comunicaţii electronice, atât în domeniul comunicaţiilor fixe, cât şi în cel al comunicaţiilor mobile. De-a lungul timpului, acest avantaj competitiv a devenit un beneficiu pentru milioane de clienţi, care au obţinut acces mai rapid şi mai accesibil la servicii de înaltă calitate.

Digi Communications N.V. este o companie publică listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.