Adjunctul adjunctul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei Ihor Jovkva,a declarat, într-o întâlnire cu secretarul general adjunct al NATO pentru diplomaţie publică, Marie-Doha Besancenot., că Ucraina şi armata ucraineană protejează flancul estic al NATO de mai bine de doi ani şi că şarfa sa are nevoie ca ajutorul militar necesar din partea statelor membre să fie livrat cât mai curând posibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ihor Jovkva a informat-o pe Besancenot.despre situaţia de securitate din Ucraina, în special despre ofensiva ocupanţilor ruşi în regiunea Harkov şi intensificarea atacurilor cu rachete din partea statului agresor rus.

"Ucraina şi armata ucraineană protejează flancul estic al NATO de mai bine de doi ani. Avem nevoie urgentă ca apărarea noastră aeriană să fie consolidată şi ajutorul militar necesar din partea statelor membre să fie livrat cât mai curând posibil", a menţionat Ihor Jovkva.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În cadrul întrevederii, părţile au discutat şi despre pregătirile pentru Summitul NATO de la Washington. Adjunctul şefului Biroului Preşedintelui a subliniat că este important pentru Ucraina ca Summit-ul să adopte decizii ferme cu privire la paşii către către aderarea Ucrainei la NATO.

Ihor Jovkva a vorbit despre semnarea unor acorduri bilaterale cu ţările partenere care ar trebui să asigure securitatea globală a Ucrainei până când aceasta devine membră NATO. Ucraina a semnat deja astfel de documente cu Marea Britanie, Germania, Franţa, Danemarca, Canada, Italia, Ţările de Jos, Finlanda şi Letonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.