Bărbatul care l-a atacat cu un ciocan pe soţul lui Nancy Pelosi, fostul lider democrat al Camerei Reprezentanţilor din SUA, a fost condamnat vineri, la San Francisco, la 30 de ani de închisoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David DePape a fost găsit vinovat, la sfârşitul anului 2023, de pătrunderea prin efracţie în casa cuplului din San Francisco, în octombrie 2022, şi de fracturarea craniului lui Paul Pelosi.

La acea vreme, Nancy Pelosi era a treia cea mai puternică persoană din stat, în calitate de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor şi era în mod regulat ţinta teoriilor conspiraţiei alimentate de dreapta radicală. Procesul a arătat cum DePape, un tâmplar canadian clandestin cu un stil de viaţă solitar, s-a scufundat într-o lume intoxicată de dezinformare înainte de a trece la acţiune.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Procurorul Helen Gilbert a constatat că acesta a "ţintit-o în mod deliberat" pe Nancy Pelosi cu câteva zile înainte de alegerile de la mijlocul mandatului din SUA, "din cauza funcţiei sale, a rolului său în sistemul nostru politic". Deşi iniţial intenţionase să o vizeze pe congresmenă, Nancy Pelosi se afla în acea zi la Washington şi nu la domiciliul ei din San Francisco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.