Un cadou pe care un comandant al poliţiei poloneze l-a primit în timpul unei vizite recente în Ucraina a explodat la sediul poliţiei din Varşovia, provocând rănirea uşoară a comandantului şi a unui angajat civil, a anunţat joi Ministerul polonez de Interne, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia a avut loc miercuri dimineaţă, la ora locală 7.50, a anunţat ministerul polonez. Acesta nu a precizat ce obiect a primit comandantul polonez drept cadou în timpul vizitei de lucru în Ucraina.

Comandantul s-a întâlnit duminică şi luni cu lideri ai poliţiei ucrainene şi ai Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă, a menţionat ministerul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

După explozie, "partea poloneză a cerut părţii ucrainene să ofere explicaţii relevante", a comunicat Ministerul polonez de Interne.

Încă de joi dimineaţă, în presa poloneză au existat speculaţii cu privire la explozia care ar fi avut loc în interiorul clădirii sediului poliţiei. Miercuri seară, pirotehnişti au apărut la clădire, iar informaţii neoficiale spuneau că şeful poliţiei naţionale, generalul Jarosław Szymczyk, ar fi fost rănit. Se vehiculau informaţii că ar fi explodat un lansator de grenade, relatează "Gazeta Wyborcza". Imediat, pe internet au început să circule zvonuri potrivit cărora comandantul ar fi fost împuşcat din exterior sau că arma s-ar fi descărcat în mâinile sale. Printre altele, s-a spus că toţi comandanţii din Polonia au primit ordin să îşi acopere ferestrele birourilor. Haosul a fost agravat de faptul că, în jurul orei exploziei, o ambulanţă a apărut la sediu în legătură cu un accident în care a fost implicat un muncitor care a căzut de pe o schelă. S-a suspectat că bărbatul a căzut de pe structură din cauza şocului provocat de explozie, dar de fapt cele două incidente nu au avut nicio legătură.

În aceste condiţii, Ministerul Afacerilor Interne a emis joi după-amiază un comunicat oficial pe această temă, ca să pună capăt speculaţiilor privind circumstanţele accidentului.

În urma exploziei, comandantul a suferit răni uşoare şi se află de miercuri în spital pentru a fi ţinut sub observaţie. De asemenea, un angajat civil al Direcţiei Generale de Poliţie a suferit răni uşoare, care nu au necesitat spitalizare.

Cazul este instrumentat de procuratură şi serviciile competente, se arată în comunicat.

Comandantul poliţiei şi-ar fi pierdut temporar auzul, în urma exploziei, potrivit Gazeta Wyborcza.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.