Un militant palestinian a fost ucis şi alte opt persoane au fost rănite vineri, într-un atac aerian israelian asupra taberei de refugiaţi Jenin din Cisiordania ocupată, au anunţat Ministerul Sănătăţii palestinian şi armata israeliană, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aripa armată a grupării Jihadului Islamic Palestinian (PIJ) l-a numit pe bărbatul ucis drept Islam Khamayseh.
Ministerul palestinian al Sănătăţii a declarat că cei opt răniţi sunt în stare stabilă şi primesc tratament la spitale. Reuters nu le-a putut confirma imediat identitatea.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Armata israeliană a declarat că un avion de luptă şi un elicopter au desfăşurat atacul, o raritate în Cisiordania, unde violenţa a crescut cu mult înainte de războiul din Gaza.
Israelul a declarat că a lovit un complex folosit ca centru de operaţiuni de militanţi şi a confirmat uciderea lui Khamayseh, despre care a spus că este responsabil pentru mai multe atacuri împotriva israelienilor.
Atacul „a fost efectuat pentru a elimina o ameninţare iminentă”, au adăugat autorităţile israeliene, fără a dezvălui detalii despre ameninţare.
Imaginile care circulau pe reţelele de socializare, pe care Reuters nu le-a putut verifica imediat, au arătat un nor de fum deasupra taberei de refugiaţi, care a devenit de-a lungul anilor o zonă urbană dens populată. Locuitorii din tabără au spus că o casă a fost vizată.
Potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni UNRWA, aproximativ 23.600 de locuitori ai taberei au fost înregistraţi ca refugiaţi - persoane care au fost expulzate sau au fugit din casele lor în timpul războiului din 1948.
Cisiordania se numără printre teritoriile pe care Israelul le-a ocupat într-un război din 1967 din Orientul Mijlociu. Palestinienii vor ca acesta să fie nucleul unui stat palestinian independent. Unele grupuri palestiniene precum PIJ s-au angajat într-o luptă armată pentru a se confrunta cu ocupaţia militară a Israelului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.