Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, sâmbătă, că turneul ATP de la Bucureşti, aflat la ultima ediţie în România, va avea loc în următorii doi ani la Marbella, în Spania, Ion Ţiriac cedând licenţa pentru perioada respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu nu am fost prezent când s-a discutat, eram plecat la Berlin. Oricum nu i-a primit domnul Isărescu, ci domnul Georgescu de la BNR (n.r - la o întâlnire ce a avut loc în urmă cu câteva luni). E prea târziu acum să se mai discute ceva, pentru că înţeleg că domnul Ţiriac a dat turneul pe doi ani la Marbella. Eu chiar îi mulţumesc domnului Isărescu pentru că ne-a lăsat 20 de ani cu turneul aici, că putea să ne lase mai puţin. Nu o să pierd nici eu, nici domnul Ţiriac, nici Pavel pentru că nu mai e turneul... o să piardă copilaşii ăia şi fetiţele alea pe care îi vedem la turneu. Nu o să piardă nici domnul Isărescu, copiii pierd. Dacă îi plac copiii, poate se va răzgândi, dar nu cred că îi plac. Mai bine nu mă întâlnesc cu domnul Isărescu pentru că ştiu ce o să-i spun, aşa că mai bine nu mă văd cu el. Domnul Ţiriac mă lasă pe mine, că sunt mai guraliv, dar câteodată sunt prea guraliv, stric tot", a spus Năstase.

Ilie Năstase a acuzat Banca Naţională Română că face ce vrea cu terenul de la Arenele BNR, devenit "o jucătorie pentru ei". "Din păcate s-a vorbit prea puţin despre treaba asta cu Arena Centrală. Ar trebui să îl dărâmaţi (n.r. - pe guvernatorul Mugur Isărescu), pentru că pe noi când greşim ne dărâmaţi. Nu ştiu de unde vine terenul de la Arenele BNR, dar nu cred că i-a fost făcut cadou de mama lui de la Drăgăşani, 6 hectare în mijlocul Bucureştiului. Cred că acest teren, această bază, e a românilor. Banca Naţională este a românilor, a României. Când eram eu copil, aveam cinci ani, acest teren era al Regelui Mihai. Iar Regele l-a dat Primăriei cred, iar Primăria l-a dat la MTS, că era teren de sport. După Revoluţie, cred că era Cornel Dinu atunci secretar de stat la sport, l-a dat Băncii Naţionale. Iar acum Banca Naţională face ce vrea cu el. Au făcut un hotel foarte frumos acolo, unde costă doar 5-10 euro camera pentru oamenii lor. A făcut un restaurant unde costă doar 5 lei o friptură şi 2 lei o cafea. Asta au făcut, au făcut o jucărie pentru ei. Acolo pe Central joacă multă lume, şi prietenul nostru, Enoiu, oameni mai cu burtă aşa, ca noi. Şi sper ca dacă e vreun cutremur să cadă pe ei, nu pe noi. Atâta sper. Ceauşescu a făcut în 2 săptămâni tribuna, a ridicat-o cu zece metri. Şi au venit vreo 5.000 de soldaţi s-o testeze dacă nu cade. Şi nu o să cadă nici acum", a adăugat Năstase.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Ilie Năstase compară situaţia de la Arenele BNR cu cea a formaţiei Steaua, căreia nu i se mai permite să se antreneze şi să joace pe baza sportivă din Bulevardul Ghencea: "Oamenii ăstia care conduc, şi de la Ministerul Apărării şi de la Banca Naţională, cred că aceste terenuri sunt de la mama lor de acasă. E acelaşi lucru. Şi eu am fost un fraier, când l-am votat pe domnul Isărescu la Parlament încă patru ani. Deşi nu ştim ce face acolo, are un regulament prin care nu trebuie să dea socoteală la nimeni"

Fostul tenisman Andrei Pavel speră să se găsească o soluţie şi ca turneul să fie readus la Bucureşti. "Concursul ăsta noi îl luam ca pe o chestie normală. Era ceva normal să avem acest turneu, era normal ca oameni ca domnii Ţiriac şi Năstase să-l organizeze. Acum te gândeşti ce eforturi s-au făcut, pentru că tot timpul respecţi mai mult lucrurile atunci când nu le mai ai, vezi ceea ce ai pierdut. Ar trebui ca acest lucru să ne trezească pe toţi. Nu îţi dai seama decât atunci când nu îl mai ai. Eu am lipsit doar o singură dată, când am fost accidentat şi nu am putut să joc. Acum, când mă gândesc că la anul nu va mai fi acest turneu, e absolut păcat, dar Doamne ajută să găsim o soluţie să aducem acest turneu înapoi, să vedem cum, tot cu numele Năstase-Ţiriac, pentru că acesta ar fi cel mai mare atu să-l aducem înapoi. Eu nu am ştiut până când am venit, pur şi simplu nu îmi venea să cred", a afirmat Pavel într-o conferinţă de presă susţinută, alături de Ilie Năstase, la Manufaktura by Doncafe, la Mega Mall.

La 9 martie, Ion Ţiriac anunţa că va vinde turneul ATP BRD Năstase Ţiriac Trophy de la Bucureşti şi că anul acesta se desfăşoară ultima ediţie. "Turneul este de vânzare. E ultima oară când mai vedeţi acest turneu. Eu nu pot să-mi bat joc de imaginea mea, într-un sport în care am fost cineva. Ce să facem? Să facem grevă? Să ne ducem în faţa Guvernului? Nu moare nimeni. Viaţa merge înainte. Ne-am chinuit 21 de ani, dar aşa nu se mai poate", a declarat Ţiriac în martie.

El a a anunţat atumci şi că meciurile de la ediţia din acest an a BRD Năstase Ţiriac Trophy nu se dispută şi pe terenul central de la Arenele BNR, ci doar pe terenurile alăturate, deoarece terenul central este închis. Ţiriac a mulţumit Băncii Naţionale pentru că a pus la dispoziţie baza în toţii anii în care s-a disputat turneul: "Banca Naţională are mulţumirile mele şi ale prietenului meu că ne-a pus baza la dispoziţie până acum, noi am zugrăvit cât am putut, dar nu am putut să o reconstruim. Chiar dacă puteam, nu era a noastră şi nu aveam voie. Am jucat aici şi pe gratis, probabil gândindu-se şi dumnealor că «bă aştia au mai făcut câte ceva prin parcul ăsta, lasă să ţinem cu sportul». Anul trecut am jucat deşi nu aveam voie mai mult de 4.000 de spectatori pentru că bătea vântul. Acum terenul s-a terminat, este închis. Nu găsesc o vină Băncii Naţionale, au primit-o de unde au primit-o, este a dumnealor, să fie sănătoşi. Am vorbit cu domnul viceguvernator Florin Georgescu, acum o lună şi jumătate, mi-a zis că îi pare rău".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.