O oră şi jumătate de dezbatere fără public şi microfoane care pot fi închise pentru a asigura respectarea timpului de vorbire: regulile primei dezbateri de campanie dintre Joe Biden şi Donald Trump, care va avea loc în 27 iunie, au fost făcute publice sâmbătă, de CNN, care o va organiza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duelul dintre principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale americane va avea loc la Atlanta, în Georgia, în sud-estul Statelor Unite, la o dată mult mai devreme decât de obicei. Când a fost anunţat, în luna mai, canalul a indicat că schimbul de replici va avea loc fără public, o formulă preferată de Joe Biden.

Microfoane care pot fi dezactivate

CNN a anunţat sâmbătă că echipele de campanie ale ambilor candidaţi au convenit asupra unei serii de alte aranjamente, inclusiv utilizarea unor pupitre identice şi a unor microfoane care pot fi dezactivate.

"Microfoanele vor fi puse în surdină pe toată durata dezbaterii, cu excepţia momentelor în care candidatului îi vine rândul să vorbească", precizează CNN, adăugând că prezentatorii Jake Tapper şi Dana Bash "vor folosi toate instrumentele de care dispun pentru a impune respectarea timpului şi a asigura o discuţie civilizată".

Dezbaterea de 90 de minute va fi întreruptă de două pauze publicitare, iar echipele de campanie nu vor putea interacţiona cu candidaţii în timpul acestor pauze, mai precizează canalul.

Notiţe interzise

Notiţele scrise în prealabil nu vor fi permise pe scenă, dar "candidaţii vor primi un pix, un bloc de hârtie şi o sticlă de apă". Preşedintele democrat şi predecesorul său republican au convenit să dezbată de două ori înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie: la 27 iunie şi la 10 septembrie. Cea de-a doua dezbatere va fi găzduită de ABC.

"El spune că vrea să mai dezbată cu mine. În acest caz, fă-mi o favoare, amice. O voi face chiar de două ori", a declarat Joe Biden la jumătatea lunii mai. Donald Trump, care cerea de mult timp un duel televizat, a ridicat imediat mănuşa: "Spune-mi când, voi fi acolo. Lupta a început!

 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.