Polonia, o ţară care se învecinează cu Ucraina devastată de războiul rus, urmează să aloce în 2023 3% din PIB bugetului Apărării, în creştere faţă de 2,2% cât alocă în 2022, a anunţat joi vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului naţionalist aflat la putere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Va exista, de asemenea un amendament: 3% la bugetul (Apărării), încă de anul viitor. După aceea îl vom creşte”, a anunţat Kaczynski într-o dezbatere în Parlament, în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Deputaţii polonezi dezbat un proeict de lege privind ”apărarea patriei”, iniţiat de către Partidul Lege şi Justiţie (PiS, naţionalist).

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Legea a fost pregătită pe baza experienţei acestor ultimi ani, care a arătat în mod clar că Rusia este capabilă să folosească forţa pentru a-şi urma interesele,pentru a-şi pune în aplicare lanurile de resonstrucţie a imperiului” sovietic, a acuzat Kaczynski.

Acest proiect de lege prevede, între altele, o creştere foarte importantă a cheltuielilor în vederea unei modernizări a armatei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.