Polonia, o ţară care se învecinează cu Ucraina devastată de războiul rus, urmează să aloce în 2023 3% din PIB bugetului Apărării, în creştere faţă de 2,2% cât alocă în 2022, a anunţat joi vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului naţionalist aflat la putere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Va exista, de asemenea un amendament: 3% la bugetul (Apărării), încă de anul viitor. După aceea îl vom creşte”, a anunţat Kaczynski într-o dezbatere în Parlament, în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Deputaţii polonezi dezbat un proeict de lege privind ”apărarea patriei”, iniţiat de către Partidul Lege şi Justiţie (PiS, naţionalist).

”Legea a fost pregătită pe baza experienţei acestor ultimi ani, care a arătat în mod clar că Rusia este capabilă să folosească forţa pentru a-şi urma interesele,pentru a-şi pune în aplicare lanurile de resonstrucţie a imperiului” sovietic, a acuzat Kaczynski.

Acest proiect de lege prevede, între altele, o creştere foarte importantă a cheltuielilor în vederea unei modernizări a armatei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.