Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, luni, într-o postare pe Facebook, că primul lot din A7 (Tronsonul Ploieşti-Buzău) are câştigător desemnat, contractul având o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA). Ulterior, ministrul a editat postarea şi a transmis că trei loturi din A7 (toate trei din tronsonul Ploieşti-Buzău) au în acest moment câştigători desemnaţi, după ce CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcţia Lotului 1 (Dumbrava-Mizil)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Ofertantul declarat câştigător este Asocierea IMPRESA PIZZAROTTI & C.S.p.A. – PIZZAROTTI SA – RETTER PROJECT MANAGEMENT SRL, cu preţul de 1.468.550.055,22 Lei fără TVA. Durata de execuţie a contractului este de 20 de luni. Perioada de garanţie a lucrărilor ofertata conform factorului de evaluare este de 10 ani”, a transmis, luni, CNAIR, într-un comunicat d epresă. 

Compania precizează că lungimea acestui lot este de 21 km şi include construcţia a 14 poduri şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 m.

”Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii si respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a mai transmis compania. 

UPDATE: Ulterior, ministrul a editat postarea de pe Facebook şi a transmis că trei loturi din A7 (Tronsonul Ploieşti-Buzău) au în acest moment câştigători desemnaţi.

”CNAIR a comunicat astăzi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcţia Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km”, a transmis Grindeanu.
 
”În luna martie au fost anunţaţi şi câştigătorii pentru celelalte două loturi ale Tronsonului de autostradă care va fi construit între Ploieşti şi Buzău:
- Lotul 2: Mizil-Pietroasele (28,35 km);
- Lotul 3: Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km)”, a adăugat acesta.
 
Tronsonul Ploieşti-Buzău (63,25 km) este prima secţiune a autostrăzii Ploieşti-Paşcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Primul lot din A7 (Tronsonul Ploieşti-Buzău) are câştigător desemnat. CNAIR a comunicat astăzi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcţia Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km”, a scris, luni, pe Facebook, Sorin Grindeanu.  

Potrivit acestuia, asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcţia a 14 poduri şi a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F şi CF 804). 

Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin PNRR. 

”În scurt timp urmează să fie anunţaţi şi câştigătorii pentru celelalte două loturi ale Tronsonului de autostradă care va fi construit între Ploieşti şi Buzău: 

- Lotul 2: Mizil-Pietroasele (28,35 km); 

- Lotul 3: Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km)”, a mai scris Grindeanu, deşi, în 15 martie, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect "Execuţie lucrări Autostrada Ploieşti – Buzău, Lot 2, Mizil – Pietroasele, km 21+000 – km 49+350".

Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea SC CONI SRL (lider de asociere) – TRACE GROUP HOLD PLC, cu preţul de 1.249.992.665 lei fără TVA. 

Durata de executie a contractului este de 20 de luni, iar perioada de garanţie a lucrărilor ofertata conform factorului de evaluare este de 10 ani. Lungimea acestui tronson este de 28,35 km, şi include construcţia a 20 poduri. 

”Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii si respectiv după soluţionarea contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a transmis CNAIR.  

Ministrul Transproturilor, Sorin Grindeanu, a precizat atunci că lucrarea va fi finanţată prin PNRR.
 
”Asocierea româno-bulgară are la dispoziţie 20 de luni, după semnarea contractului, pentru a construi cei 28,35 de km ai Lotului 2, cuprins între localităţile Mizil şi Pietroasele”, a transmis ministrul, într-o postare pe Facebook.
 
Grindeanu a precizat că, în 7 martie 2022, au fost desemnaţi constructorii lotului 3 al autostrăzii Ploieşti – Buzău (Pietroasele – Municipiul Buzău) cu o lungime de 13,9 km, iar în scurt timp urmează să fie anunţat câştigătorul lotului 1 (Dumbrava- Mizil) în lungime de 21 km.
 
Autostrada Ploieşti-Buzău, cu o lungime de 63,25 de km, este primul tronson al A7.

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.