Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri la Kiev, că România va dubla, până la sfârşitul anului, capacitatea de tranzit pentru cerealele din Ucraina, de la două milioane de tone lunar la patru milioane. „Am reuşit împreună să găsim o formulă agreată în comun prin care să facilităm atât tranzitul cerealelor cât şi să protejăm piaţa românească şi interesele fermierilor români”, a adăugat premierul român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am reuşit împreună să găsim o formulă agreată în comun prin care să facilităm atât tranzitul cerealelor cât şi să protejăm piaţa românească şi interesele fermierilor români. De altfel, în cadrul şedinţei comune de astăzi am reiterat angajamentul de a dubla capacitatea de tranzit de la 2 milioane de tone lunar la 4 milioane până la sfârşitul anului. Şi vom face acest lucru pentru că vom continua să investim în infrastructura portului Constanţa, a porturilor dunărene, dar şi în drumuri sau calea ferată. Au tranzitat deja aproape 30 de milioane de tone de cereale ucrainene şi sunt ferm convins că  o mai bună coordonare vom reuşi să ne atingem şi acest obiectiv ambiţios”, a explicat Marcel Ciolacu, într-o declaraţie de presă comună susţinută, miercuri, împreună cu omologul ucrainean Denys Shmyhal.

Ciolacu a adăugat că pleacă de la Kiev cu certitudinea că relaţiile bilaterale avansează într-un ritm accelerat.

„În final, vreau să mai spun un singur lucru: am senzaţia că plec de la Kiev, împreună cu colegii mei, cu certitudinea că relaţia dintre ţările noastre avansează într-un ritm accelerat. Avem rezultate concrete pe toate palierele şi la toate nivelurile. Sunt convins că împreună putem să concretizăm viziunea pentru Parteneriatul Strategic dintre ţările noastre în beneficiul, în primul şi în primul rând, al cetăţenilor pe care îi reprezentăm. Domnule prim-ministru, vă mulţumesc încă o dată pentru decizia istorică pentru ca la nivel internaţional, din acest moment, să existe o singură limbă, care reprezintă poporul român: limba română!”, a conchis premierul român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.