Ca parte a eforturilor continue de monitorizare a impactului COVID-19 asupra activităţii anti-doping la nivel mondial, Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a oferit clarificări sportivilor şi celorlalţi parteneri, cu privire la statutul vaccinurilor împotriva SARS-Cov-2 raportat la Lista Interzisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere că vor exista mai multe vaccinuri dezvoltate şi utilizate, este prematur să facem declaraţii definitive privind compoziţia lor; însă, sportivii pot fi încrezători că WADA va continua să monitorizeze toate informaţiile disponibile şi îi va consilia, atât pe ei cât şi pe alţi membrii ai comunităţii anti-doping, în cazul în care vreun ingredient al vreunui vaccin ar ridica probleme.

Sănătatea sportivilor este cea mai importantă preocupare a WADA pe perioada acestei pandemii, iar aceştia pot fi asiguraţi că, în eventualitatea puţin probabilă în care un vaccin ar cauza o încălcare a reglementărilor anti-doping conform Codului Mondial Anti-Doping, supravegherea de către WADA a oricărei gestionări ulterioare a rezultatelor va garanta că vaccinurile şi principiile anti-doping nu intră în conflict. Pentru a fi mai clari, în ciuda noutăţii acestor vaccinuri, nu există niciun motiv să credem că astfel de vaccinuri ar contraveni reglementărilor anti-doping", se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale Antidoping.

WADA a încheiat un memorandum de înţelegere cu diferite companii farmaceutice, inclusiv cu Pfizer, precum şi cu organismul reprezentativ al acestei industrii, Federaţia Internaţională a Asociaţiilor şi Producătorilor din Domeniul Farmaceutic (IFPMA). şi este în permanentă legătură cu aceştia pe această temă, pentru a stabili compoziţia exactă a diferitelor vaccinuri puse în prezent la dispoziţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.