Organizatorii Tokyo-2020 sunt "inflexibili" în privinţa desfăşurării Jocurilor Olimpice în această vară şi nu iau în calcul nicio altă variantă, a declarat directorul general al Comitetului de Organizare, Toshiro Muto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El nu a exclus însă posibilitatea ca evenimentul să aibă loc fără spectatori, în contextul în care pandemia de coronavirus continuă să fie răspândită în întreaga lume, inclusiv în Japonia.

"Suntem inflexibili în ceea ce priveşte desfăşurarea JO. În acest moment, scenariul unei anulări nu este în discuţie", a declarat Muto pentru AFP.

Îngrijoraţi că evenimentul ar putea agrava şi mai mult răspândirea virusului, peste 80% dintre japonezi sunt în continuare foarte reticenţi în privinţa organizării JO în acest an, preferând fie o nouă amânare, fie o anulare pur şi simplu, potrivit unui sondaj.

"Situaţia sanitară din Japonia şi din întreaga lume este foarte gravă şi este normal ca mulţi oameni să fie nervoşi. Dacă vom organiza un eveniment de amploarea JO în plină pandemie, atunci modelul Tokyo va deveni o parte a moştenirii noastre", a mai spus Muto,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.