Contractul de finanţare din PNRR pentru o nouă construcţie a Spitalului de Urgenţă Prof. Dr. Dimitrie Gerota a fost semnat joi, iar premierul Marcel Ciolacu, prezent la eveniment, a declarat că noua unitate va avea peste 400 de paturi, toate digitalizate şi a precizat că va fi unul dintre cele mai moderne spitale din România. Investiţia depăşeşte 1,4 miliarde lei. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că acest proiect este cel mai mare finanţat din PNRR legat de spitale, iar ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a vorbit despre buna colaborare între mai multe instituţii, care a dus la demararea acestui proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Mă bucur mult că încheiem acest an şi cu promisiunea făcută de către mine domnului Cătălin Predoiu, împreunul cu domnul ministru Rafila, când dânsul a preluat mandatul la Ministerul de Intene, eu pe cel de premier, că vom duce acest proiect până la capăt. Este o investiţie de peste 1,4 miliarde de lei, mare parte din investiţie este din PNRR, este şi Banca Europeană de Investiţii. Adevărat, va fi unul dintre cele mai moderne spitale din România. Sunt 400 de paturi, toate digitalizate,  vreo 50 de paturi pentru ATI, 10 săli de operaţie, 40 de paturi pentru internări de zi, cu adevărat unul dintre cele mai ambiţioase proiecte şi mă bucur mult. Acest lucru va porni din februarie. Termenul în PNRR este unul scurt. Sperăm ca constructorii şi dânşii să facă faţă acestei provocări”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu. 
 
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că acest proiect este cel mai mare finanţat din PNRR legat de spitale. 
“Cred că acest proiect, care este cel mai mare proiect finanţat din PNRR apropo de spitale, va fi finalizat la timp. Ne bucură că un astfel de spital, care sigur aparţine Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar să nu uităm că toate aceste spitale, vor funcţiona în regim de spitale de urgenţă şi lucrul ăsta este foarte important. Accesul publicului este posibil fără niciun fel de discriminare la servicile medicale oferite de aceste spitale. Cred că era un lucru necesar. După cum ştim, Ministerul Administraţiei şi Internelor are foarte mult personal şi era nevoie ca actualul spital Gerota să fie în casă nouă, adaptată timpurilor, iar politica de resurse umane care să ducă la oferirea unor servicii de înaltă calitate va fi de asemenea susţinută de noi, împreună cu colegii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor”, a explicat ministrul Sănătăţii. 
El a adăugat că această construcţie trebuie să fie finalizată în trei ani. 
“Sunt convins că domnul ministru Predoiu va fi, aşa cum a făcut-o şi până în momentul de faţă, va fi un partener extrem de aplicat, împreună cu Ministerul Sanatăţii încât în perioada următoare, nu numai să începem construcţia, ci să o punem pe un făgaş fără întoarcere din punct de vedere al finalităţii ei într-un timp relativ scurt. Noi avem decât trei ani zile, cu siguranţă acest lucru va fi îndeplinit. (…) Să nu uităm că deja spitale din PNRR se construiesc, sunt multe care se află în stadii avansate de execuţie, iar lucrul acesta demonstrează faptul că Guvernul României este extrem de determinat în finalizarea acestor proiecte de investiţii care vor schimba în următorii trei, patru ani faţa sistemului de sănătate din România” ,a mai precizat ministrul Sănătăţii. 
 
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a vorbit despre buna colaborare între mai multe instituţii, care a dus la demararea acestui proiect. 
“Sunt cu adevărat fericit să fiu astăzi aici, cu dumneavoastră, într-un moment extrem de important, nu numai pentru Ministerul Afacelor Interne, ci şi pentru Ministerul Sanătăţii, şi pentru Guvern în general, şi pentru cetăţenii din Ilfov, care vor avea alături de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne acces la serviciile acestui spital. Cred că este un proiect care poate exemplifica deplin modul în care se lucrează în Guvernul României, pentru că am avut permanent un parteneriat foarte corect şi cu Ministerul Sănătăţii şi cu domnul prim-ministru, în care am mobilizat energiile din instituţiile pe care le reprezentăm şi care, iată, se concretizează inclusiv cu finanţare din bani europeni, în programul PNRR. Deci sunt toate ingredientele, elementele care pot fi repetate şi în alte proiecte şi care pot duce la un succes”, a precizat Cătălin Predoiu.
El a subliniat că noul spital va fi foarte mare  şi modern în acelaşi timp. 
“E un moment important, cum spuneam, spitalul va fi foarte mare şi foarte modern în acelaşi timp, 490 de paturi reprezintă o cifră extrem de semnificativă, am discutat şi eu cu specialişti şi mi s-a explicat acest lucru. Şi cred că este important de subliniat că e rodul muncii foarte multor colegi din cele două ministere, şi de la Spitalul Gerota, şi din Interne, dar şi din Ministerul Sănătăţii, care au lucrat în partea tehnică a proiectului, au pregătit documentaţii de finanţare, au avut discuţii cu partenerii europeni, au ştiut să colaboreze şi să fructifice un suport politic foarte clar din partea guvernului, a coaliţiei, a primului ministru”, a mai afirmat Cătălin Predoiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.