Aproape 15.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultima săptămână, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a precizat că de marţi ministerul va relua raportările zilnice. Bilanţul este dublu faţă de cel din intervalul 27 iunie - 3 iulie, când au fost înregistrate 7.726 de cazuri de infectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a afirmat că în ultima săptămână au fost diagnosticate 14.943 de cazuri de COVID, în spitale sunt 1410 internaţi cu infecţia COVID-19, iar în secţiile ATI sunt internaţi 86 de pacienţi cu COVID. 
„Practic, în ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri”, a afirmat ministrul. 
Alexandru Rafila susţine că evoluţia numărului de cazuri este cea la care autorităţile s-au aşteptat. 
„E un trend aşteptat. Conform şi previziunilor INSP. Opinia noastră este că această creştere va mai dura circa 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza şi o să vedem când va începe să se reducă”, adaugă medicul. 
În ceea ce priveşte numărul deceselor, acesta a crescut de la 16 la 33 de decese săptămânal
Potrivit ministrului, pozitivitatea cazurilor a crescut cu aproape 50%. Proporţia de cazuri pozitive este de 12%, pe care ministrul o cataloghează drept „un indicator bun” prin comparaţie cu valurile precedente, când acest indicator a depăşit 30%
Potrivit lui Rafila, tulpina Omicron este dominanţă şi deja au fost secvenţiate primele cazuri cu subvarianta BA. 5, care este responsabilă de accelerarea din nou a pandemiei.
Şi în ultima săptămână Bucureştiul se situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de cazuri, cu aproximativ o treime dintre cele înregistrate la nivel naţional. 
Alexandru Rafila precizează că serviciile de ambulanţă ”fac faţă” solicitărilor privind testarea.
Conform lui Rafila, pentru ambulanţa Bucureşti – Ilfov există „până În 100 de solicitări pe zi” pentru testare, număr care nu ridică probleme. 
Ministrul a recomandat persoanelor care se testează singure şi care au simptome să se izoleze, pentru a-i proteja pe cei din jur.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.