Alte 23 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în judeţele Mureş, Arad şi Braşov, numărul cazurilor înregistrate de la începutul anului, în 25 de judeţe, ajungând la 753, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De de la începutul anului şi până în 7 octombrie au fost confirmate în România 753 de cazuri de rujeolă, fiind raportate trei decese prin rujeolă.

Dintre cele 753 de cazuri de rujeolă confirmate în 25 de judeţe, cele mai multe au fost în: Mureş (168), Bistriţa-Năsăud (128), Arad (131), Cluj (90) şi Timiş (75). Celelalte cazuri au fost confirmate în judeţele Braşov (32), Suceava (31) Caraş-Severin (30), Hunedoara (17), Sălaj (8), Alba, Iaşi (câte cinci), Bacău, Constanţa, Sibiu (câte trei), Dâmboviţa, Neamţ, Olt (câte două), Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinţi şi Vaslui (câte un caz), în Bucureşti fiind înregistrate trei cazuri

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

“Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută. Astfel, au fost organizate acţiuni de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinaţi sau nevaccinaţi”, a precizat sursa citată.

Ministerul Sănătăţii face din nou apel la părinţi să respecte calendarul de vaccinare ROR, pentru sănătatea copiilor.

În zonele afectate, Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de şapte luni, cu refacerea vaccinului la vârsta de un an. 

Ministerul Sănătăţii precizează că există suficiente doze de vaccin pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare.

În anul 2015 au fost doar şapte cazuri confirmate de rujeolă şi niciun deces.

Ministerul Sănătăţii susţine că înmulţirea cazurilor de rujeolă s-ar fi produs din cauza campaniilor împotriva vaccinării, în condiţiile în care, în ultimii doi ani, în România nu au existat probleme majore la aprovizionarea cu vaccinul ROR.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.