O scenă s-a prăbuşit miercuri la un miting electoral în Mexic, provocând moartea a nouă persoane şi rănirea a zeci de persoane, în timp ce vântul puternic a distrus scena mare, asemănătoare celei de la un concert, împrăştiind resturile peste politicieni şi participanţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Victimele decedate sunt opt adulţi şi un copil, a precizat Samuel Garcia, guvernatorul statului Nuevo Leon, din nordul Mexicului.

Înregistrarea video a accidentului a arătat cum structura a căzut brusc peste mulţime, obligând politicienii de pe scenă şi participanţii panicaţi să fugă să se adăpostească. "Nu am mai văzut niciodată ceva atât de brusc", a declarat candidatul la prezidenţiale Alvarez Maynez, referindu-se la cât de repede s-a înteţit vântul înainte ca scena să se prăbuşească.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Alvarez Maynez, care s-a întors la locul accidentului după ce a fost externat dintr-un spital local, a declarat că îşi suspendă activităţile de campanie şi că speră ca autorităţile să investigheze ceea ce s-a întâmplat, solicitând transparenţă în acest proces.

Coordonatoarea de campanie a lui Alvarez Maynez, Laura Ballesteros, a fost spitalizată cu un picior rupt, potrivit partidului, iar candidata la primăria din San Pedro Garza Garcia, Lorenia Canavati, a scris pe reţelele de socializare că se coordonează cu autorităţile pentru a-i sprijini pe cei afectaţi şi familiile acestora.

Membri ai gărzii naţionale şi ai armatei mexicane au fost trimişi la faţa locului pentru a oferi sprijin, a declarat ministrul de interne Luisa Alcalde.

UPDATE - Cel puţin cinci persoane au murit miercuri seară în statul Nuevo Leon, din nordul Mexicului, după ce o scenă s-a prăbuşit la un eveniment de campanie al candidatului partidului Mişcarea Cetăţenilor, a anunţat guvernatorul statului, relatează Reuters.

În afară de cei cinci morţi, aproximativ 50 de persoane au fost rănite, a declarat reporterilor guvernatorul Samuel Garcia, în timp ce directorul institutului de securitate socială din Mexic a scris pe reţelele sociale că zeci de persoane erau tratate la clinicile locale.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Cel puţin patru persoane au murit miercuri seara în statul Nuevo Leon din nordul Mexicului, după ce o structură s-a prăbuşit la un eveniment de campanie pentru candidatul prezidenţial mexican Jorge Alvarez Máynez, a anunţat preşedintele ţării, scrie The Guardian.

Citând declaraţii ale guvernatorului local, preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador a confirmat că patru persoane au murit şi 15 au fost rănite.

Jorge Alvarez Maynez, candidatul la preşedinţie din partea partidului Mişcarea Cetăţenilor, a scris pe X că o rafală de vânt a provocat prăbuşirea scenei la evenimentul din oraşul San Pedro Garza Garcia, o enclavă bogată din apropierea centrului industrial Monterrey.

Máynez însuşi a mers pentru scurt timp la spital, după ce o parte din scena de pe care se adresa susţinătorilor s-a prăbuşit. "Sunt bine şi sunt în contaxct cu autorităţile statului pentru a urmări ce s-a întâmplat. Singurul lucru important în acest moment este să ne ocupăm de victimele accidentului", a declarat Máynez.

Un videoclip al accidentului postat pe reţelele sociale îl arată pe Máynez agitându-şi braţele în timp ce mulţimea îi scanda numele, înainte de a privi în sus pentru a vedea cum un ecran gigantic şi o structură metalică se prăbuşesc spre el. Candidatul prezidenţial este văzut apoi alergând pentru a se pune în siguranţă, în timp ce o parte a scenei s-a răsturnat la miting.

Miguel Treviño, primarul din San Pedro Garza Garcia, a scris pe reţelele sociale că "se pare că există persoane prinse sub dărâmături şi rănite. Rugăciunile mele sunt alături de victime", a transmis edilul.

Într-o înregistrare video transmisă miercuri seară pe reţelele de socializare, guvernatorul Nuevo Leon, Samuel Garcia, i-a avertizat pe locuitori să rămână în casă pe fondul furtunilor puternice din zonă, aducând ca exemplu acest accident.

Máynez, un fost deputat în vârstă de 38 de ani din partea partidului centrist Mişcarea Cetăţenilor, se află în sondaje pe locul al treilea, la distanţă de primii clasaţi, cu mai puţin de două săptămâni înainte ca alegătorii să meargă la urne pe 2 iunie.

Mexicul pare să se îndrepte către alegerea unei femei ca preşedinte. Fostul primar al oraşului Mexico City, Claudia Sheinbaum, şi Xochitl Galvez sunt cele două candidate principale care domină sondajele. Miercuri seară, Sheinbaum a transmis pe Twitter că speră că "totul este bine cu candidaţii şi participanţii" la evenimentul de campanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.