Fostul director adjunct al SRI Florian Coldea şi fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, sunt audiaţi joi de mai multe ore, la DNA, prezenţa lor la DNA fiind consecinţa unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg. Hideg susţine că i s-a cerut de către Dumbravă să plătească unui anume avocat - Doru Trăilă - un onorariu de 700.000 de euro, cu mult mai mare decât cele practicate în România, pentru a obţine o condamnare cu suspendare în instanţă. Cătălin Hideg, care are o condamnare de patru ani de închisoare, în primă instanţă, în urma unei anchete desfăşurate de Parchetul Europeam, mai afirmă că i s-a spus că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Denunţătorul lui Florian Coldea şi al lui Dumitru Dumbravă, omul de afaceri Cătălin Hideg, susţine că i s-a cerut de către Dumbravă să plătească unui anume avocat un onorariu cu mult mai mare decât cele practicate în România, pentru a obţine o condamnare cu suspendare în instanţă. Acesta susţine de asemenea că a fost ameninţat şi că i s-a spus că Florian Coldea „este Dumnezeu”. 

„Am avut o întâlnire cu domnul Dumbravă, care l-a recomandat pe domnul Trăilă ca viitorul meu avocat. Am fost la dânsul la birou, la cabinetul de avocatură unde mi-au spus, iniţial, că vor 700.000 de euro plus TVA. Ulterior, eu i-am spus că este o sumă foarte mare, că nu am mai văzut asemenea onorarii în România, dânsul mi-a spus că aşa a primit ordine de la domnii generali, că asta e suma pe care trebuie să plătesc dacă vor să mă ia ca şi client. I-am spus că este foarte mult, că ofer o sumă de 500.000. Dânsul a spus: nu pot să decid eu, trebuie să mă întorc să vorbesc cu domnii generali şi peste câteva zile vă chem să vă transmit care a fost decizia. Ulterior, m-am prezentat din nou la cabinetul domnului avocat Trăilă şi mi-a spus că singura variantă pe care o acceptă este de 600.000 de euro plus TVA, altfel nu putem ncheia acest contract de asistenţă juridică şi am semnat acest contract.(...) Îmi garantau că voi obţine o condamnare cu suspendare. În momentul în care am încheiat contractul cu dânşii au spus că, în mod normal, dacă lucrurile decurg bine, dacă judecătorul de la Tribunal, la fond, care a fost studentul domnului Trăială, va da o rezoluţie pozitivă, la Curtea de Apel va fi mai simplu şi că vom scădea aceşti ani cu voioşie”, a afirmat Cătălin Hideg la Antena 3, joi după amiază.
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
Acesta spune că s-a văzut în vara anului 2023 cu Florian Coldea, la o terasă. Omul de afaceri susţine că Florian Coldea i-a spus că „cunoaşte dosarul” său şi că foarte multe persoane, „peste o sută de persoane”  i-au spus că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal.
Hideg susţine că a „plătit un avans de 100.000 de euro”. Omul de afaceri acuză „presiuni enorme” asupra sa şi ameninţări. 
„Dânşii, la un moment dat, au început să facă presiuni enorme asupra mea, spunându-mi în permanenţă că trebuie să plătesc restanţele pe care le am la domnul avocat Trăilă. Am fost ameninţat că-mi explodează o bombă în faţă, că o să am probleme foarte mari, că nu-mi dau seama cu cine mp pun, că ei sunt cei care conduc România, că Dumnezeu este domnul Coldea. Ei dădeau foc firmei iar tot ei erau cei care stingeau focul dacă erai disciplinat şi le acceptai condiţiile”, a adăugat el.

UPDATE - ”Jandarmeria Capitalei asigură permanent paza şi protecţia instituţională a sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi, în acest moment, a dispus măsuri de ordine publică în zona instituţiei, în contextul prezenţei unui număr ridicat de persoane în zonă. Acest context a impus montarea dispozitivului de panouri metalice, al cărui scop este de a evita blocarea accesului în instituţie şi de a asigura funcţionarea acesteia în orice condiţii, precum şi un climat de ordine şi siguranţă publică”, a transmis, joi, Jandarmeria Capitalei.

Potrivit instituţiei, aceste măsuri au caracter preventiv şi sunt concepute pentru menţinerea siguranţei persoanelor aflate în acea zonă.

ŞTIRE INIŢIALĂ - Coldea nu a făcut declaraţii la sosire.

Anterior, în sediul DNA a intrat fostul şef sl Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă.

Omul de afaceri Cătălin Hideg şi firma acestuia, Sanimed Internaţional, au fost trimişi în judecată de către Parchetul European, în octombrie 2022, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de euro.

”Pentru a câştiga o licitaţie pentru RECUMED, un proiect finanţat de Uniunea Europeană pentru crearea unui centru de cercetare-dezvoltare în domeniul recuperării medicale şi reconstrucţiei biologice, omul de afaceri a prezentat mai multe declaraţii şi documente false şi inexacte. Acestea se refereau la procedura de atribuire a contractului de furnizare de echipamente medicale şi la lucrările de construcţie necesare pentru realizarea proiectului. Ulterior, acesta a reuşit să primească, între 2018 şi 2020, subvenţii nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de euro”, anunţa atunci EPPO.

În acest dosar, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, în februarie anul acesta. Faptele pentru care a fost condamnat sunt: folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecinţe deosebit de grave şi pentru infracîiunea de spălare a banilor.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.