Amenajarea unei băi care să fie atât funcţională pentru adulţi, cât şi sigură şi atractivă pentru copii, poate părea o provocare. Cu toate acestea, cu puţină planificare şi creativitate, poţi crea un spaţiu care să satisfacă nevoile tuturor membrilor familiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva sfaturi practice pentru a transforma baia într-un loc prietenos pentru copii, fără a compromite stilul sau funcţionalitatea sa:

  1. Siguranţa pe primul loc

Siguranţa este esenţială atunci când vine vorba de amenajarea băii pe care o vor folosi şi copiii. Asigură-te că suprafeţele sunt antiderapante, mai ales în jurul căzii şi al duşului. Poţi alege covoraşe antiderapante sau gresie dintr-un material mat, care să împiedice alunecările nedorite. Instalează dispozitive de siguranţă, cum ar fi încuietori pentru dulapuri şi colţare de protecţie pentru marginile mobilierului.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
  1.  Depozitare accesibilă şi organizată

Organizarea eficientă a băii este crucială pentru a preveni haosul. Utilizează coşuri şi cutii etichetate pentru a depozita jucăriile de baie, prosoapele şi produsele de igienă ale copilului. Poţi folosi rafturi montate la înălţimi accesibile pentru a permite copiilor să îşi găsească şi să îşi pună lucrurile la loc uşor. O idee bună este să instalezi un dulap special pentru produsele de curăţenie şi medicamente, asigurându-te că este bine securizat şi inaccesibil copiilor. Dacă ai nevoie de obiecte sanitare sau corpuri de depozitare noi pentru zona băii, atunci verifică site-ul celor de la Decobrill.ro, au multe produse de calitate dedicate special acestei încăperi.

  1.  Alegerea mobilierului şi accesoriilor potrivite

Alege mobilier şi accesorii care să fie practice şi sigure pentru copii. De exemplu, un scaun sau o treaptă pliabilă poate fi foarte utilă pentru a ajuta copiii să ajungă la chiuvetă. Caută robinete cu mânere uşor de folosit şi de preferinţă termostatice, care să prevină riscul de arsuri prin controlul temperaturii apei. Un alt aspect important este să alegi oglinzi rezistente la şocuri şi uşor de curăţat, poziţionate la o înălţime la care copiii să se poată vedea.

  1.  Culori şi decor prietenoase cu copiii

Culorile vii şi decorurile amuzante pot transforma baia într-un spaţiu plăcut pentru copii. Poţi opta pentru stickere de perete, perdele de duş cu personaje de desene animate şi covoraşe colorate. Asigură-te că toate decoraţiunile sunt sigure pentru cei mici şi uşor de curăţat. Încearcă să creezi un echilibru între elementele decorative pentru copii şi stilul preferat de adulţi, astfel încât baia să rămână un spaţiu plăcut şi pentru cei mari.

  1.  Includerea activităţilor educative

Transformă baia într-un loc educativ prin includerea unor activităţi care să stimuleze creativitatea şi învăţarea copiilor. De exemplu, poţi folosi jucării educative de baie, cărţi de colorat rezistente la apă sau abţibilduri cu literele alfabetului pentru perete. Aceste mici trucuri nu doar că vor face timpul petrecut în baie mai plăcut pentru copii, dar îi vor şi ajuta să înveţe lucruri noi.

Aşadar, prin implementarea acestor sfaturi, vei reuşi să amenajezi o baie care să fie sigură, funcţională şi plăcută pentru întreaga familie. Copiii se vor simţi confortabil şi în siguranţă, iar tu vei avea un spaţiu bine organizat şi estetic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.