Te preocupă sănătatea creierului? Dacă simţi că provocările de la locul de muncă te epuizează şi vrei să îmbunătăţeşti concentrarea, energia şi vitalitatea, este important să asiguri corpului vitaminele şi mineralele esenţiale. Doar aşa, performanţa ta fizică şi mintală pot atinge cel mai înalt nivel, iar tu vei fi în cea mai bună formă şi îţi vei folosi potenţialul maxim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată care sunt vitaminele care nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică:

1. Complexul de vitamine B

Cunoscut adesea pentru combaterea efectelor stresului, complexul de vitamine B este esenţial pentru sănătatea creierului pe parcursul vieţii, şi nu numai. Alcătuit din 8 vitamine, complexul B creează neurotransmiţători responsabili de menţinerea unei bune dispoziţii. Pe lângă faptul că sunt esenţiale pentru extragerea energiei din alimente, toate vitaminele B ajută la atenuarea simptomelor asociate stresului, depresiei sau declinului mental. Prin urmare, consumă frecvent carne, peşte, ouă, spanac, broccoli, lapte, sfeclă şi morcovi şi reglează metabolismul neurotransmiţătorilor.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

2. Vitamina C

Ştim cu toţii că vitamina C este una dintre vitaminele cu cea mai mare popularitate, mai ales în rândul celor mici. Pe lângă faptul că este considerată un aliat de nădejde pentru întărirea sistemului imunitar, vitamina C acţionează ca un antioxidant, ajută la funcţionarea optimă a vaselor de sânge şi are un rol esenţial pentru concentrare şi memorie. Dacă nu consumi frecvent ardei, broccoli, căpşuni sau kiwi, poţi oferi organismului cantitatea adecvată de vitamina C prin administrarea de suplimente alimentare. Pe helpent.ro găseşti vitamina C Secom sub formă de capsule, comprimate şi siropuri pentru a asigura funcţionarea optimă a sistemului nervos şi a sistemului imunitar.  

3. Vitamina D

Când vorbim de vitamina D, vorbim adesea de sănătatea oaselor, însă, această vitamină este responsabilă şi de menţinerea sănătăţii mintale. Deficitul de vitamina D este asociat cu tulburările emoţionale şi, din păcate, reprezintă o problemă de sănătate la nivel mondial, întrucât există milioane de oameni cu carenţă de vitamina D. Dacă organismul tău este privat de expunerea la soare, este extrem de important să tratezi deficitul de vitamina D prin administrarea de preparate medicamentoase, recomandate de medic. O dietă alimentară adecvată, care asigură un nivel corect de vitamina D reduce riscul de depresie şi alte boli mintale.  

4. Magneziu

Te confrunţi frecvent cu stări de stres şi anxietate? Deficitul de magneziu este frecvent asociat cu scăderea adrenalinei şi a cortizolului. Consumă des spanac, seminţe de dovleac, varză şi migdale şi vei îmbunătăţi producţia de energie, coagularea sângelui şi metabolismul nutrienţilor.

5. Omega-3 DHA

Dacă nu ştiai, acidul docosahexaenoic reprezintă aproximativ 25% din grăsimea creierului. Pentru a îmbunătăţi comunicarea între celulele creierului, trebuie să consumi o cantitate adecvată de grăsimi. Cele mai bune grăsimi le găseşti în somon, sardine, ton, nuci şi seminţe de in.

Vitaminele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Investeşte mereu în sănătatea ta şi combină nutrienţii esenţiali care să-ţi asigure constant un echilibru fizic, mintal şi emoţional.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.