Mai mulţi pasageri au suferit arsuri din cauza aburului scăpat luni într-un tren neelectrificat, la Hodász, în judeţul Szabolcs-Szatmár-Berega, din nord-estul Ungariei, aflat la graniţa cu România, a anunţat compania feroviară ungară, citată de MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit companiei feroviare maghiare, apa de răcire a trenului motor a dat în clocot, probabil din cauza unei defecţiuni tehnice, iar aburul care a scăpat din rezervor a provocat arsuri mai multor pasageri.

Răniţii, al căror număr nu este precizat, au fost trataţi în ambulanţele care au sosit la faţa locului.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Trenul plecase din Debrecen în direcţia Fehérgyarmat.

Incidentul ilustrează starea deficientă de întreţinere a materialului rulant, care, în plus, este învechit, potrivit presei locale. În 2021, compania MÁV-Start a demarat un program de renovare a vagoanelor sale motorizate vechi. Deşi unele dintre vagoane au fost dotate cu aer condiţionat în ultimii ani, nu au fost efectuate modernizări tehnice majore, scrie ido.hu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.