Tragerile la sorţi computerizate prin care au fost desemnaţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile europarlamentare şi alegerile locale au avut loc luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că luni au avut loc tragerile la sorţi computerizate prin care au fost desemnaţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European şi alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024.

Potrivit legislaţiei electorale, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă, în şedinţă publică, anunţată cu 48 de ore înainte, prin tragere la sorţi computerizată, organizată la nivel judeţean sau al municipiului Bucureşti.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi a locţiitorilor acestora se face cel mai târziu cu 20 de zile înainte de data votării, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în Corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite. Au prioritate absolvenţii de studii universitare de licenţă în domeniul ştiinţelor juridice şi apoi absolvenţii de studii universitare de licenţă.

Rezultatele tragerii la sorţi computerizate au fost consemnate în procese-verbale semnate de reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente şi de preşedintele biroului electoral de circumscripţie judeţeană sau al municipiului Bucureşti, care se aduc la cunoştinţă publică prin afişare pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, respectiv la sediile birourilor electorale de circumscripţie judeţeană/al municipiului Bucureşti şi pe site-urile acestora.

Corpul experţilor electorali este evidenţa permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, înfiinţată, gestionată şi actualizată de către Autoritatea Electorală Permanentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.