Reprezentanţii Gărzii de Mediu au anunţat că, în urma incendiului din Portul Constanţa, de la o magazie de uleiuri, au fost degajate în atmosferă emisii poluante şi au ars şi 500 de kilograme de substanţe periculoase. Societatea respectivă a fost amendată cu 15.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii de Mediu au anunţat că au făcut verificări în urma incendiului produs, în noaptea de duminică spre luni, la o magazie de materiale din dana 90 a Portului Constanţa. 
 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
”Suprafaţa afectată de incendiu a fost de aproximativ 300 de metri pătraţi. Au ars circa 200 de litri de ulei de motor, dar si circa 500 de kilograme de deşeuri periculoase depozitate într-un compartiment al magaziei: ambalaje de plastic contaminate cu substanţe periculoase, absorbanţi, filtre de ulei, tuburi fluorescente. Incendiul a fost lichidat de echipajele ISU Dobrogea în aproximativ o oră, timp în care s-au degajat în atmosferă emisii poluante. Societatea a fost amendată cu 15.000 lei conform Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu. 
 
Ei au adăugat că operatorul deţine autorizaţie de mediu pentru desfăşurarea activităţilor de reparare şi întreţinere a navelor şi bărcilor şi a anunţat incidentul, conform obligaţiilor stabilite prin actul de reglementare.
 
Un incendiu s-a produs, în noaptea de duminică spre luni, la o magazie de uleiuri din Portul Constanţa. Un bărbat a suferit arsuri minore şi a refuzat transportul la spital.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.