Antrenamentul ucrainenilor pe tancurile americane M1-A1 Abrams nu a început încă, dar va începe "relativ curând", a declarat, marţi, un oficial de rang înalt din domeniul apărării, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Antrenamentul cu Abrams nu a început încă... Încă lucrăm la achiziţia de echipamente, aşa că nu am început încă antrenamentul, dar mă aştept ca acest lucru să se întâmple relativ curând", a declarat oficialul în timpul unei şedinţe de informare.

În total, oficialul a declarat că SUA au antrenat peste 7.000 de soldaţi ucraineni de la începutul invaziei ruseşti, în urmă cu mai bine de un an.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

SUA intenţionează să trimită 31 de tancuri M1-A1 în Ucraina - de mărimea unui batalion ucrainean de tancuri.

SUA au fost de acord să trimită tancurile în ianuarie, după o revenire bruscă asupra politicii sale declarate, potrivit căreia Abrams erau prea complexe şi dificil de întreţinut pentru forţele ucrainene în mijlocul unui război.

Administraţia Biden a cedat sub presiunea Germaniei, care a declarat că va aproba transferul tancurilor sale Leopard 2 către Ucraina numai dacă SUA vor fi de acord să trimită şi tancuri Abrams.

SUA a avertizat, însă, că livrarea tancurilor către Ucraina va dura.

"Pur şi simplu nu avem aceste tancuri disponibile în exces în stocurile noastre americane", a declarat secretarul de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, la scurt timp după anunţul SUA.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.