Compania de transport aerian low-cost Ryanair a raportat luni cel mai bun profit anual al său, deoarece creşterea numărului pasagerilor şi a veniturilor a compensat costurile operaţionale semnificativ mai mari, dar operatorul a semnalat un mediu de preţuri mai slab în trimestrul curent, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma din Dublin a declarat că profitul după impozitare în anul încheiat în martie 2024 a crescut cu 34%, până la 1,92 miliarde de euro (2,09 miliarde de dolari), în timp ce veniturile au crescut cu 25% faţă de anul trecut, până la 13,44 miliarde de euro.

Compania aeriană a deservit 184 de milioane de pasageri, cu 23% mai mulţi decât înainte de pandemia de Covid.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Traficul mai mare şi o creştere a tarifelor au ajutat Ryanair să depăşească o creştere a costurilor: costurile de exploatare au crescut cu 24%, iar factura pentru combustibil a companiei aeriene a crescut cu 32%.

Compania aeriană a anunţat, de asemenea, un program de răscumpărare de acţiuni în valoare de 700 de milioane de euro, despre care directorul financiar Neil Sorahan a spus că reflectă un bilanţ ”foarte puternic”.

”Priorităţile noastre au fost foarte multe: să restabilim plata angajaţilor noştri după Covid, să aducem creşteri de salarii, să plătim datoria. Şi am plătit obligaţiuni, acum avem numerar brut de 1,4 miliarde la sfârşitul anului trecut şi de aceea consiliul de administraţie are acum încredere în programul de dividende obişnuit, pentru a returna efectiv cele 700 de milioane acţionarilor”, a declarat Sorahan.

Acţiunile Ryanair listate la Dublin au scăzut cu 0,46% după publicarea datelor, analiştii de la Deutsche Bank subliniind că preţurile recente au fost mai slabe decât se aştepta.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.