Regizorul Michel Deville, care i-a filmat pe Brigitte Bardot, Catherine Deneuve şi Michel Piccoli, a murit pe 16 februarie la vârsta de 91 de ani şi a fost înmormântat luni, a declarat pentru AFP soţia şi colaboratoarea sa, Rosalinde Deville.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Facem abia astăzi acest anunţ pentru că am vrut să ne reculegem în intimitatea familiei noastre, iar Michel detesta ceremoniile", a declarat ea pentru AFP. 

Regizorul filmului „Péril en la demeure” (1985) a murit „de bătrâneţe”, potrivit soţiei sale, şi a fost „înmormântat în cimitirul din Boulogne-Billancourt, oraşul său”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Autor a aproximativ treizeci de lungmetraje, a primit două premii César pentru „Le Dossier 51” (1979, cel mai bun scenariu) şi pentru „Péril en la demeure” (1986, cel mai bun regizor).

„Toate filmele mele, comediile ca şi altele mai serioase, au fost pentru mine jocuri, cu reguli”, a spus cineastul. 

Aproape toate filmele sale au fost preluate din opere literare pe care le-a adaptat, precum „La lectrice”, cu Miou-Miou, adaptare după romanul lui Raymond Jean, „Le Dossier 51” din cartea lui Gilles Perrault sau „La Maladie de Sachs”, cu Albert Dupontel, adaptare după romanul lui Martin Winckler.

Michel Deville s-a născut la 13 aprilie 1931 la Boulogne-Billancourt (Hauts-de-Seine). 

A cunoscut succesul cu „Benjamin ou les mémoires d'un puceau” (1967), cu Michèle Morgan, Michel Piccoli şi Pierre Clémenti. În 1970, a regizat comedia „L'ours et la poupée” cu Brigitte Bardot, unul dintre ultimele filme ale vedetei.

Michel Deville, care se pretindea solitar şi asocial, a fost un regizor meticulos, dotat să pună în imagine „un moment, o propoziţie, un peisaj frumos, un chip frumos”. "Nu îmi este suficient să le văd, trebuie să le amintesc. Le înregistrez în caiete", a explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.