Odată cu sosirea verii, nevoia de a avea un mediu interior confortabil şi răcoros devine o prioritate pentru majoritatea oamenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, găsirea soluţiei potrivite care să asigure un mediu plăcut şi confortabil, fără cheltuieli prea mari, poate părea o provocare pentru mulţi dintre noi. Descoperă cum poţi să te bucuri de un proces de răcorire inteligent şi să economiseşti bani în acelaşi timp.

Iată cum să beneficiezi de o atmosferă răcoroasă în zilele fierbinţi de vară, fără costuri foarte mari la energie:

1. Blochează căldura razelor solare

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Ca să te protejezi de soare şi să blochezi căldura razelor solare, poţi instala jaluzele, perdele sau draperii opace. De asemenea, montarea unor folii reflexive pe ferestre asigură o protecţie termică sporită şi reduce transferul de căldură.

2. Investeşte într-un aparat de aer condiţionat inteligent

Atunci când achiziţionezi un aparat de aer condiţionat inteligent poţi face economii la factura de energie de până la 80%. Important este să optezi pentru un model cu eficienţă energetică ridicată, care să acopere toate nevoile casei tale. Investind într-un aparat de aer condiţionat Romstal EcoVent, beneficiezi de multiple avantaje. Pe lângă faptul că intră automat modul de economisire atunci când este în stand-by, îndepărtează eficient bacteriile şi poate fi controlat de la distanţă prin modul Wi-Fi. Setează termostatul la o temperatură confortabilă, bucură-te de funcţiile smart ale aparatului şi economiseşte energie şi bani, într-un mod simplu şi inteligent!

3. Asigură-te de faptul că locuinţa este bine izolată

Un alt pas esenţial în menţinerea unei temperaturi confortabile în casă şi în economisirea banilor este să te asiguri că locuinţa ta este bine etanşată. Verifică ferestrele, uşile şi alte zone vulnerabile şi aplică sigilant sau izolaţie acolo unde este nevoie. Această măsură simplă poate reduce pierderile de aer rece şi poate face o diferenţă semnificativă în facturile de energie.

4. Foloseşte ventilatoare

Fie că preferi ventilatoarele de tavan, fie că îţi plac mai mult ventilatoarele de podea, acestea pot fi o modalitate eficientă şi economică de a circula aerul în casă şi de a menţine o temperatură confortabilă. Foloseşte-le individual sau în combinaţie cu aparatul de aer condiţionat, în funcţie de nevoile tale, de temperatura exterioară şi de confortul pe care ţi-l doreşti.

5. Profită şi de soluţii naturale

Soluţiile naturale sunt întotdeauna cele mai ieftine. Profită de briza şi aerul proaspăt şi răcoros al dimineţilor şi deschide toate ferestrele şi uşile din interiorul locuinţei. Lasă aerul să circule şi să ventileze corespunzător toate spaţiile casei. Pe lângă faptul că ajută la aerisirea eficientă a casei, acest lucru poate reduce necesitatea de a folosi aparatul de aer condiţionat.

Deşi asigurarea unui climat răcoros în interiorul locuinţei poate părea o misiune imposibilă, cu puţină creativitate, organizare şi planificare, îţi vei atinge uşor obiectivul, fără costuri prea mari. Ţine cont de sfaturile de mai sus şi bucură-te de un mediu confortabil şi economic în propria ta locuinţă sau la birou!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.