Agenţia Mondială Antidoping a anunţat că un grup de cinci experţi, care avea misiunea de a accesa date de la fostul laborator din Moscova, nu a reuşit să îşi atingă scopul, autorităţile din Rusia susţinând că echipamentele de extragere a datelor trebuie să fie certificate conform legislaţiei acestei ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Echipa a sosit la Moscova în 17 decembrie şi avea ca misiune accesarea Laboratory Information Management System (LIMS) şi a datelor de la fostul laborator de la Moscova, conform condiţiilor din decizia din 20 septembrie a Comitetului Executiv al WADA, care a ridicat suspendarea Agenţiei Antidoping din Rusia. Echipa a accesat laboratorul şi s-au înregistrat progrese cu autorităţile din Rusia în ceea ce priveşte extragerea şi trimiterea datelor în afara Rusiei. Însă echipa nu a putut să-şi completeze misiunea în perioada prevăzută, din cauza unei probleme semnalate de autorităţile din Rusia, şi anume aceea că echipamentele de extragere a datelor trebuie să fie certificate conform legislaţiei acestei ţări”, se arată pe site-ul WADA.

Echipa de experţi va întocmi un raport, care urmează să fie analizat de Comitetul de Verificare a Conformităţii la reuniunea acestuia din 14 şi 15 ianuarie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La 20 septembrie, membrii Comitetului Executiv al WADA au votat ridicarea suspendării agenţiei antidoping din Rusia, în ciuda unei puternice opoziţii venite din lumea sportului, care a subliniat că Rusada nu întruneşte condiţiile ridicării sancţiunii.

Agenţia Rusă Antidoping a fost suspendată în urmă cu aproape trei ani, după dezvăluirile cu privire la existenţa unui sistem de dopaj instituţionalizat în Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.