Vicepreşedintele PSD Victor Negrescu susţine că partidul nu va părăsi familia social democraţilor europeni precizând că acesta este un zvon pornit de la cei care vor răul partidului, iar prezenţa formaţiunii în PES va fi reiterată la congresul PSD din martie. Precizările lui Negrescu vin în contextul în care fostul preşedinte PSD Victor Ponta a anunţat că Liviu Dragnea ar dori să scoată PSD din Partidul Socialiştilor Europeni şi să îl treacă în Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Negrescu care este fost europarlamentar şi în prezent ministru delegat pentru Afaceri Europene a declarat, luni, pentru News.ro, că Partidul Social Democrat nu părăseşte familia social democraţilor europeni în ciuda zvonurilor apărute în spaţiul public în ultima perioadă.

El a spus că la congresul din 10 martie al PSD va fi reiterat faptul că partidul rămâne în grupul social democraţilor europeni.

„Sunt convins că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar şi invitaţii noştri externi de la Congresul din 10 martie vor reitera mesajul şi importanţa Partidului Social Democrat pentru familia social democrată europeană. Personal voi rămâne mereu de stânga, fidel valorilor social democrate, mândru de istoria familiei noastre politice şi dispus să lupt pentru ideile noastre indiferent de rolul pe care îl exercit sau îl voi exercita în echipa Partidului Social Democrat” a spus Negrescu.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, Partidul Social Democrat este important pentru familia social democrată europeană deoarece este cel mai mare partid social democrat din Europa după ultimele rezultate electorale şi are în interiorul său cea mai dinamică organizaţie de militanţi social democraţi europeni, PES Activists România, compusă din peste 10.000 de membri.

Victor Negrescu a spus că zvonurile ieşirii PSD din familia social democraţilor europeni sunt lansate de „cei care vor răul Partidului Social Democrat”.

„În faţa acestui zvon pornit de la cei care vor răul Partidului Social Democrat, simt nevoia să reamintesc tuturor că anul acesta se celebrează 125 de ani de la crearea primului partid social democrat din România şi că formaţiunea noastră politică este mai mult ca oricând ataşată istoriei şi valorilor sale social democrate”, a mai spus Victor Negrescu.

Fostul preşedinte al PSD Victor Ponta a anunţat pe pagina sa de Facebook că Liviu Dragnea ar dori să scoată PSD din Partidul Socialiştilor Europeni şi să îl treacă în Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor.

„Liviu Dragnea vrea să scoată PSD din familia social - democrată europeană şi să îl mute la Conservatori. Îmi amintesc foarte bine cum Traian Băsescu a luat peste noapte PD din zona social - democrată si l-a înscris la PPE. Aşa profesor - aşa elev! Planul pentru distrugerea PSD este dus la îndeplinire - «pas cu pas»” spune Ponta în postarea sa.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.