Un consilier judeţean din Prahova anunţă că a depus, marţi, la Prefectură o sesizare prin care solicită prefectului Virgiliu Nanu să atace în contencios administrativ hotărârea CJ prin care vicepreşedintele Dumitru Tudone a fost desemnat să preia atribuţiile preşedintelui Iulian Dumitrescu, în cazul căruia DNA a impus interdicţia de a exercita funcţia, în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită şi fals. Consilierul judeţean Mihai Neagu îl numeşte pe Tudone ”lacheul” lui Dumitrescu, iar în sesizarea pe care a făcut-o publică susţine că, în condiţiile în care a participat online la şedinţă, nu i s-a asigurat dreptul de vot, întrucât autorităţile din Prahova nu au achiziţionat un sistem informatic prin care să se poată asigura secretul votului exprimat online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierul judeţean prahovean Mihai Neagu afirmă că sesizarea pe care a depus-o, marţi, la Instituţia Prefectului Prahova este ”o şansă pentru a scăpa Prahova de lacheul lui Dumitrescu”.

El publică sesizarea prin care solicită prefectului de Prahova Virgiliu Nanu să atace în contencios administrativ Hotărârea CJ Prahova prin care Dumitru Tudone preia atribuţiile lui Iulian Dumitrescu.

Mihai Neagu invocă, în sesizare, două motive de nelegalitate. Unul este acela că şedinţa de Consiliu a fost convocată cu încălcarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Judeţean Prahova, iar al doilea motiv este ”încălcarea dreptului la vot al consilierilor judeţeni prevăzut de codul administrativ, precum şi de ROF (regulamentul de organizare şi funcţionare) al Consiliului Judeţean Prahova”.

”Vă menţionez că, deşi, am fost prezent la şedinţa Consiliului Judeţean în format online, prevăzut de ROF la Secţiunea a 4-a, art 44, alin (2), iar platforma ZOOM care este folosită pentru accesul consilierilor judeţeni la şedinţe permite votul nominal secret, deşi am participat activ la şedinţa având intervenţii în cadrul acesteia şi, totodată, exprimând opţiuni de vot asupra ordinii de zi/punctelor de pe ordinea de zi/comisiei de vot, deşi am înştiinţat conducerea şedinţei că aplicaţia poate fi folosită de toţi consilierii judeţeni, fiind opţiunea mai incluzivă, permiţând atât celor prezenţi în sala cât şi celor din online să-şi exprime votul, cu toate acestea, dreptul la vot mi-a fost refuzat. La toate acestea adaug faptul că motivul invocat de secretarul general al Consiliului Judeţean Prahova a fost că nu s-a achiziţionat un sistem de vot online, deşi chiar la momentul respectiv eu luăm parte la şedinţa Consiliului Judeţean Prahova utilizând un astfel de sistem, această motivare neputând fi susţinută legal. De asemenea, precizez faptul că platforma ZOOM a fost folosită în ultimii 2 ani la absolut toate şedinţele Consiliului Judeţean Prahova, iar votul on-line utilizând platforma ZOOM a fost folosit în egală măsură”, argumentează consilierul.

Mihai Neagu a anunţat, încă de luni, din timpul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Prahova, că dacă nu va fi lăsat să voteze va solicita prefectului să atace hotărârea adoptată.

Consiliul Judeţean Prahova a votat, luni, ca vicepreşedintele instituţiei, Dumitru Tudone (PNL) să preia atribuţiile preşedintelui Iulian Dumitrescu, în condiţiile în care procurorii DNA i-au impus acestuia interdicţia de a-şi exercita funcţia pe perioada cât se află sub control judiciar în dosarul în care este cercetat, alături de sora sa şi de cumnatul său, pentru corupţie. Tudone este un apropiat al lui Dumitrescu, loial acestuia şi s-a mutat din judeţul Călăraşi în Prahova, în anul 2020, pentru a ocupa o funcţie în CJ Prahova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.