Tribunalul Bucureşti a respins, luni, contestaţia înaintată de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, la măsura controlului judiciar impusă de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care acesta este cercetat pentru luare de mită şi fals. Şi sora lui Dumitrescu, cercetată în acelaşi dosar, rămâne sub control judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un complet din cadrul Tribunalului Bucureşti a respins, luni, contestaţia formulată de Iulian Dumitrescu împotriva ordonanţei prin care DNA l-a plasat sub control judiciar, ordonanţă care îi impune politicianului mai multe restricţii, inclusiv pe aceea de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.
 
Instanţa a respins şi contestaţia formulată de sora lui Dumitrescu Angelica Lambrea, urmărită penal, pentru infracţiuni de complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi dosar DNA a început urmărirea penală şi faţă de cumnatul lui Iulian Dumitrescu, Daniel Lambrea.
 
“Plângerea faţă de controlul judiciar a fost depusă pentru a se clarifica dacă într-adevăr există nevoie de control judiciar pentru buna desfăşurare a urmăririi penale. Am invocat mai multe motive, care pot determina judecătorul să aprecieze că urmărirea penală se poate desfăşura în condiţii foarte bune fără nevoia controlului judiciar. Am depus înscrisuri şi am scos în evidenţă mai multe aspecte în dosarul cauzei care într-adevăr dovedesc că la acest moment nu apare ca oportun şi temeinic acest control judiciar”, a declarat jurnaliştilor avocatul Cristian Ene, care îl reprezitnă pe Dumitrescu.
 
Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.
 
Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării societăţii comerciale de la Lambrea i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.
 
Preşedintele CJ Prahova este, de asemenea, suspectat că a omis să treacă, în trei dintre declaraţiile de avere pe care le-a completat, sume importante de bani care ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.