Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a găzduit duminică, la Bruxelles, alături de omologul polonez, un dineu de lucru în Format B9, în cadrul căruia a trecut în revistă evoluţiile regionale de securitate în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi a evidenţiat necesitatea continuării sprijinului ferm pentru Ucraina dar şi consolidarea cooperării cu Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului de Externe, la reuniune au participat miniştrii afacerilor externe din Republica Cehă, Republica Slovacă, Lituania, Letonia, Estonia, precum şi adjuncţi ai miniştrilor de externe din Bulgaria şi Ungaria. De asemenea, la discuţii a fost prezent şi Asistentul Secretarului General al NATO pentru afaceri politice şi politică de securitate.

”Temele de pe agendă au vizat consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv în contextul înmulţirii acţiunilor hibride ale Rusiei, sprijinul pentru Ucraina, precum şi pregătirile pentru Summitul B9 de la Riga şi Summitul Aliat de la Washington”, precizează MAE. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Şefa diplomaţiei române a trecut în revistă evoluţiile regionale de securitate în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. A evidenţiat necesitatea continuării sprijinului ferm pentru Ucraina, consolidarea cooperării cu Republica Moldova şi necesitatea unei abordări cât mai coordonate, atât în privinţa promovării priorităţilor statelor situate pe Flancul Estic, cât şi în ceea ce priveşte răspunsul la acţiunile de tip hibrid ale Rusiei, mai arată instituţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.