Primarul comunei Bălţeşti, Ion Radu, care este reţinut de către procurori pentru comiterea mai multor infracţiuni, este suspectat că a făcut plăţi de milioane de lei către două firme pe care le administra, prin interpuşi, iar banii erau ulterior transferaţi către primar şi rudele sale. Faptele au avut loc în ultimii cinci ani, procurorii documentând peste o sută de astfel de plăţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În calitate de primar şi ordonator de credite al Comunei Bălţeşti, Radu Ion a ordonanţat, în perioada 19.01.2018-26.01.2024, un număr de 115 plăţi către SC R. F. SRL, SC A. C. 2019 SRL şi SC I. F. C. SRL în sumă totală de 2.498.972,41 lei, societăţi pe care acesta le administra în fapt. În perioada 27.03.2018-23.01.2024, Radu Ion l-a determinat pe D.A. (administrator în drept al SC R. F. SRL) să dispună efectuarea a 96 de plăţi din conturile SC R. F. SRL în valoare totală 237.356,54 lei, iar în perioada 17.09.2020- 26.01.2024 a determinat-o pe D.A. (administrator în drept al SC A. C. 2019 SRL) să dispună efectuarea a 73 de plăţi din conturile SC A. C. 2019 SRL în valoare totală de 714.410,4 lei în favoarea sa, a rudelor şi afinilor săi”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, marţi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Cei doi administratori de firme, alături de contabilul uneia dintre societăţi şi de administratorul altei firme sunt inculpaţi în acelaşi dosar. Primarul Ion Radu este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane în formă continuată şi instigare la delapidare în formă continuată.

Administratorul uneia dintre societăţi e cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane în formă continuată şi delapidare în formă continuată fiind şi el reţinut, alături de edil.

Alte trei persoane au calitatea de suspecţi în acest dosar. Unul dintre ei este inculpat pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane în formă continuată, şi delapidare în formă continuată, alt amdinistrator de firmă e suspectat de complicitate la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane în formă continuată, iar contabilul este cercetat complicitate la delapidare în formă continuată.

Cei doi au fost reţinuţi după ce, luni, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte şi poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut 11 percheziţii la sediul unor instituţii publice, între care şi Primăria şi la domiciliile suspecţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.