Directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (C.N.A.P.D.M.) SA, Luigi Marius Ciubrei, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în stare de arest la domiciliu, după ce ar fi primită mită de la mai multe persoane pentru a le angaja în cadrul companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform DNA, Luigi Ciubrei a fost trimis în judecată pentru patru infracţiuni de luare de mită.

De asemenea, în acest dosar au fost trimise în judecată alte trei persoane - Constantin Tarău, marinar în cadrul companiei, pentru patru infracţiuni de complicitate la luare de mită, Daniela Sărluceanu şi Mădălin Sărluceanu, pentru dare de mită. 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Procurorii spun că în perioada iunie 2017 – 17 aprilie 2018, Ciubrei, prin intermediul celuilalt bărbat, a pretins şi primit de la cinci persoane suma totatlă de 2.700 euro, în scopul angajării în cadrul companiei pe care o conducea pe posturile de marinar şi mecanic.

Procurorii spun că, în realitate, sumele de bani plătite efectiv de persoanele interesate au fost mult mai mari, Tarău şi alte persoane oprindu-şi un comision cuprins între 100 şi 600 de euro. Ultima plată, în valoare de 500 euro, a fost făcură în 17 aprilie, când a fost constatat flagrantul. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Luigi Marius Ciubrei este director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime din aprilie 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.