O nouă interdicţie de circulaţie urmează să fie impusă la Kiev, începând de luni seara şi până miercuri dimineaţa, anunţă primarul capitalei ucrainene, Vitali Klicikov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interdicţia de circulaţie ”începe azi (luni), la ora (locală) 20.00 (şi ora României), şi va dura până la ora (locală) 7.00 (şi ora României), pe 23 martie”, miercuri, anunţă într-o postare pe Telegram fostul campion al lumii la box.

”Magazinele, farmaciile, staţiile de alimentare cu carburant, instituţiile nu vor fi deschide mâine (marţi)”, anunţă el.

”Cer fiecăruia să rămână acasă sau în adăposturi atunci când sună sirenele”, scrie Kliciko.

Mai multe interdcţii de circulaţie au fost impuse în capitala ucraineană, pe care trupe ruse încearcă să o încercuiască.

Ultima astfel de interdicţie a durat 35 de ore, săptămâna trecută, de marţi seara şi până joi dimineaţa.

În noaptea de duminică spre luni, un bombardament a vizat un mall situat în nord-vestul capitalei, soldat cu cel puţin opt morţi, a confirmat Vitali Kliciko.

Potrivit lui Kliciko, şase imobile de locuinţe, două şcoli şi două creşe situate în apropiere de mall au fost avariate.

”Din cauza incendiilor, după atacuri aeriene în capitală şi în regiune, se observă o poluare a aerului”, subliniază el şi îndeamnă locuitorii să nu deschidă geamurile şi să poarte măşti de tip FFP2 atunci când ies, pentru a-şi proteja plămânii.

Kievul a fost părăsit de cel puţin jumătate dintre cei 3,5 milioane de locuitori, de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.