Războiul din Ucraina a înrăutăţit şi mai mult problemele Siriei, a declarat pentru BBC Înaltul Comisar ONU pentru refugiaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul emisiunii Newshour de la World Service, Filippo Grandi a declarat că situaţia umanitară din interiorul Siriei a devenit "destul de catastrofală". 

 Nesiguranţa alimentară cauzată de criza din Ucraina a avut un "impact teribil" asupra Siriei şi a vecinilor săi, a adăugat el. 

 Blocada Rusiei de-a lungul coastei Mării Negre înseamnă că milioane de tone de cereale nu pot fi trimise în străinătate. Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din lume. 

Grandi a recunoscut, de asemenea, că ar putea exista un dublu standard în ceea ce priveşte modul în care Europa tratează refugiaţii. 

 El a declarat că este "inacceptabil, rasist şi discriminatoriu" faptul că ucrainenii sunt uneori consideraţi "adevăraţi" refugiaţi, în timp ce alţii, inclusiv cei din Orientul Mijlociu, nu sunt consideraţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.