Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba îndeamnă la un ”boicot” mondial al producătorului francez de automobile Renault, din cauza ”refuzului de a părăsi Rusia” după invazia rusă a Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kuleba a acuzat, într-un mesaj postat pe Twitter miercuri, Renault - căruia Rusia îi este a doua piaţă, pe care este prezent prin compania AvtoVAZ - de ”susţinerea unui război brutal de agresiune”.

Şeful diplomaţiei ucrainene a îndemnat ”clienţi şi întreprinderile din întreaga lume să boicoteze grupul Renault”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat tot miercuri - într-o intervenţie video în Parlamentul francez - întreprinderile franceze prezente în Rusia să înceteze să susţină ”maşina de război” rusă.

Kuleba îşi ilustrează mesajul postat pe Twitter cu un montaj foto care prezintă, pe de o parte, ”poziţionarea grupului Renault” prin sloganul acestuia ”pasiune pentru viaţă” şi un client care zâmbeşte, iar pe de altă parte ”poziţia” producătorului printr-un civil în faţa unei maşini distruse şi mesajul ”sponsor al războiului lui Putin”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.