Ofensiva Rusiei în Ucraina ”se împotmoleşte, în pofida tuturor distrugerilor pe care le-a cauzat zi de zi”, estmează miercuri cancelarul german Olaf Scholz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Adevărul este că războiul distruge Ucraina, dar că, prin război, (preşedintele rus Vladimir) Putin distruge, de asemenea, viitorul Rusiei”, declară cancelarul german în Parlament (Bundestag).

Kievul poate ”conta pe ajutorul” Germaniei, subliniază Scholz în faţa parlamentarilor germani.

”Imaginile care ne parvin zilnic din Ucraina sunt dificil de suportat: case distruse, spitale bombardate, oraşe asediate, militari morţi şi tot mai mulţi civili ucişi şi răniţi, femei şi copii care fug, cu puţinul pe care l-au putut lua cu ei, din faţa tancurilor şi rachetelor lui Putin”, denunţă cancelarul Germaniei.

”Este clar că refugiaţii sunt bineveniţi la noi”, subliniază Olaf Scholz.

Germania a primit, în mod oficial, 232.000 de refugiaţi ucraineni.

Olaf Scholz reafirmă că NATO nu va participa în mod direct la Războiul din Ucraina.

”Oricât de dificil ar fi, nu vom ceda cererii de instituire a unei zone de excludere aeriană. NATO nu va lua parte la război”, subliniază el.

Germania, care este necesar să-şi restrângă dependenţa energetică de Rusia, nu va renunţa pe termen scurt la livrările de gaze naturtale şi de petrol ruseşti, anunţă cancelarul german.

”Să facem acest lucru de pe o zi pe alta ar însemna să ne aruncăm ţara şi toată Europa în recesiune”, avertizează Scolz.

”Sute de mii de locuri de muncă ar fi ameninţate. Sectoare industriale întregi s-ar afla în dificultate”, avertizează cancelarul german.

”Sancţiunile nu pot lovi statele (membre UE) mai dur decât pe lideri ruşi”, subliniază el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.