Marina ucraineană anunţă joi că a distrus o navă rusă de transport de trupe ancorată în portul Berdeansk, un oraş situat în apropiere de Mariupol, la marea Azov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nava de transport de trupe Orsk a fost distrusă în portul ocupat Berdeansk Glorie Ucrainei!”, anunţă într-un mesaj postat pe Facebook Marina ucraineană, care postează trei imagini - un plan apropiat al navei neavariate şi două imagini, de la depărtare, cu fum în port şi o navă în flăcări, în care vaporul nu se distinge în mod clar.

Potrivit agenţiei ofciale ruse de presă Tass, care citea televiziunea Zvezda a Ministerului rus al Apărării, această navă de transport de trupe şi de material, aparţinând Flotei ruse la Marea Neagră, este prima navă rusă de război care a sosit la Berdeansk, la 21 martie.

”Sosirea acestei nave mari de debarcare în portul Berdeansk este un eveniment important, care deschide posibilităţi la Marea Neagră în privinţa logisticii şi folosirii depline a infrastructuii de la Berdeansk”, anunţa Zvedda, citând un ofiţer din cadrul flotei ruse.

Nava Orsk - care poate transporta până la 1.500 de tone de încărcătură - ”este pe cale să descarce sub ochii noştri vehicule blindate care ne consolidează desfăşurarea”, declara aceeaşi sursă.

AFP scrie că nu a putut să verifice acastă informaţie imediat.

Armata rusă prezintă - foarte rar - informaţii despre pierderile pe care le suferă.

CNN scie, de asemenea, că nu a putut să confirme această informaţie, în pofida faptului că înregistrări video au fost postate pe reţele de socializare care surprind un incendiu important şi explozii secundare în port.

Berdeansk, cu aproximativ 100.000 de locuitori, care are o mică bază navală, a fost ocupat de ruşi la 27 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.