Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a ignorat joi întrebări ale CNN cu privire la starea de sănătate a ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu, care nu a mai fost văzut în public de cel puţin o săptămână, relatează postul american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Apărării are mult de lucru în acest moment”, a răspuns Peskov CNN, care l-a întrebat despre absenţa lui Şoigu.

”Operaţiunea specială militară continuă, Bineînţeles , acum nu este momentul unor activităţi mediatice, este întru totul de îneţels”, a declarat Peskov.

Invitat de CNN să confirme sau să infirme dezvăluiri ale publicaţiei ruse de investigaţii Agentnstvo, care citează surse anonime de la Ministerul rus al Apărării potrvit cărora Şoigu se confruntă cu probleme de sănătate, Peskov a refuzat să răspundă.

”Nu pot. Nu ar trebui să ascultaţi ce spune Agenstvo. Vă rog să adresaţi (aceste întrebări) Ministerului Apărării”, a declarat el.

Şoigu a apărut la postul Pervîi Kanal, la 18 martie, iar Agentnstvo scrie că a avut loc în acea zi, însă jurnalişti ruşi afirmă că evenimentul respectiv a avut loc la 11 martie.

Peskov a confirmat că Anatoli Ciubais a demisionat din postul de emisar al lui Vladimir Putin însărcinat cu lupta împotriva modificărilor climatice.

Însă el a negat că ar fi la curent cu faptul că Ciubais s-ar opune invaziei ruse a Ucrainei.

”Nu, Kremlinul nu ştie nimic despre acest lucru”, a declarat Peskov CNN.

Potrivit lui Peskov, o scrisoare de demisie îi este trimisă lui Putin, în cazul unei demisii.

”Cei care sunt numiţi prin decret prezidenţial, îi trimit (scrisoride demisie) lui Putin”, a declarat el.

Ciubais nu a fost un angajat cu normă întreagă al Kremlinului, şi a lucrat ca voluntar, a precizat el.

Ciubais a fost un ministru de Finanţe al fostului preşednte rus Boris Elţîn, în anii '90, după care a deţinut posturi influente în industria energetică rusă.

El a demisionat din funcţia de emisar al lui Putin însărcinat cu lupta împotriva modificărilor climatice miercuri, devenind astfel oficialul cu cel mai înalt rang de la Kremlin după ce Putin a invadat Ucraina, la 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.