Preşedintele american Joe Biden a ”prezentat implicaţiile şi consecinţele în cazul în care China furnizează o susţinere materială Rusiei, în timp ce aceasta desfăşoară un atac brutal împotriva oraşelor şi civililor ucraineni”, în convorbirea video de vineri cu omologul său chinez Xi Jinping, anunţă vineri Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lideri şi-au semnalat voinţa de a ”păstra canale de comunicare deschise”, în cadrul acestei reuniuni, care a durat aproape două ore, consacrat mai ales Războiului din Ucraina, anunţă într-un comunicat Casa Abă.

Casa Albă a publicat acest comunicat la aproape patru ore după convorbirea dintre cei doi preşedinţi.

Joe Biden i-a ”detaliat” lui Xi Jinping sancţinile economice dure impuse de Occident Rusiei.

Casa Albă nu precizează la ce represalii se expune China în cazul în care oferă o asistenţă Rusiei.

Această reuniune, foarte aşteptată, nu semnalează vreo schimbare de poziţie semnificativă a Statelor Unite sau Chinei.

Beijingul nu a condamnat niciodată, până în prezent, invazia Ucrainei de către Rusia.

Xi Jinping a menţinut o ambguitate.

El a apreciat, citat de CCTV, în timp ce convorbirea era în curs, vineri, că războaiele ”nu sunt în interesul nimănui” şi a subliniat că ”criza ucraineană nu este un lucru pe care să vrem să-l vedem” având loc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.