Cel puţin cinci civili au fost ucişi, iar alţi 19 au fost răniţi, în oraşul ucrainean Avdiivka, situat în apropiere de Doneţk, în estul Ucrainei, ţinta unui atac rus luni seara, anunţă marţi însărcinata cu drepturle omului în Parlamentul ucranean Liudmila Denisova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cinci civili au fost ucişi, iar (alţi) 19 (au fost) rănţi”, anunţă Denisova într-o postare pe Telegram.

Oraşul Avdiivka a fost ”ţinta unor tituri de artilerie şi unor bombardamente aeriene (ruse) care au distrus complet un sat”, denunţă ea,

Avdiivka, care avea înante de război 30.000 de locuitori, se află la periferia de nord-vest a Doneţkului, un centru industrial situat în estul Ucrainei, aflat din 2014 sub controlul unor separatişti ucraineni proruşi, recunoscuţi la 21 februarie de Moscova, înaintea invaziei Ucrainei, la 24 februarie.

Alte două persoane au fost ucise, iar alte opt au fost salvate dintre dărâmături, la Lîsîceansk, o localitate situată la 150 de kilometri nord-est de Doneţk, în urma altui atac al armatei ruse, anunţă ea.

În alt mesaj postat pe Telegram, Denisova acuză că un tanc rus a tras, în regiunea Harkov, în estul Ucranei, într-o maşină în care se afla o familie cu doi copii.

Membrii familiei au ţipat că sunt civili şi ar fi agitat un steag alb, însă în zadar, acuză Densova.

Părinţii şi fiica lor în vârstă de nou ani au fost ucişi, iar un adolescent în vârstă de 17 ani a fost rănit, denunţă ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.