O sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei a declarat pentru BBC Rusia că atacul de luni dimineaţa de la Podul Crimeei a fost "o operaţiune specială a forţelor navale ale forţelor armate ale Ucrainei şi a Serviciului de Securitate al Ucrainei".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Podul a fost atacat cu drone de suprafaţă. A fost dificil să se ajungă la pod, dar în cele din urmă a fost posibil", a declarat sursa.

Site-ul ucrainean censor.net a relatat la rândul său, pe surse, că serviciul de securitate al Ucrainei a efectuat atacul.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Între timp, şi un oficial rus a dat vina pe "regimul terorist" din Ucraina pentru atac. Şeful prorus al legislativului local din Crimeea, Vladimir Konstantinov, a declarat că Ucraina a comis o "nouă crimă" prin faptul că a vizat ceea ce el a numit o instalaţie "civilă".

Incidentul ar putea fi un act de provocare al Moscovei, a declarat Natalia Humeniuk, purtătorarea de cuvânt a Comandamentului militar de sud al Ucrainei. "Crearea unor astfel de provocări, pe care autorităţile ocupante din Crimeea le raportează imediat foarte zgomotis, este o modalitate tipică de rezolvare a problemelor de către autorităţile din Crimeea şi ale ţării agresoare”, a declarat Humeniuk pentru postul naţional Rada.

Podul Crimeei a fost avariat de o explozie şi în octombrie anul trecut, într-un atac despre care Kremlinul a spus că a fost orchestrat de forţele de securitate ucrainene. Ucraina a recunoscut doar indirect atacul câteva luni mai târziu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.