Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a anunţat, luni seară, că numărul drumurilor naţionale pe care s-au impus restricţii pentru autovehiculele de mare tonaj a ajuns la cinci, pe fondul ninsorii puternice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cursul după-amiezii, doar pe două sectoare erau impuse restricţii pentru maşinile de mare tonaj.

Potrivit DRDP Iaşi, au fost instituite restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mare de 7,5 tone, pe mai multe sectoare de drumuri naţionale aflate în administrarea DRDP Iaşi, respectiv DN 28 (Casa de Apă - Târgu Frumos), DN 28 (Tomeşti - Răducăneni - Albiţa), DN 28A (Târgu Frumos - Paşcani - Moţca), DN 11 (Bacău - Oneşti), DN 28B (Botoşani - Flămânzi) şi DN 29 (Botoşani - Suceava).

"Măsurile au fost instituite pentru a facilita activitatea echipajelor de deszăpezire, dar şi pentru a limita blocajele în trafic, cauzate în special de autovehiculele derapate din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic sau a echipării necorespunzătoare condiţiilor de iarnă. Pe sectoarele respective, DRDP Iaşi acţionează cu autobasculante cu lamă şi sărăriţe, dar şi cu utilaje de tip Unimog. Circulaţia se desfăşoară însă în condiţii de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată, pe fondul căderilor consistente de precipitaţii", se arată într-un comunicat de presă al DRDP Iaşi.

Restricţiile de circulaţie vor fi ridicate în funcţie de evoluţia vremii, mai arată reprezentanţii DRDP Iaşi.

Pe parcursul zilei de luni, DRDP Iaşi a intervenit pentru deblocarea traficului rutier, prin repunerea pe carosabil a unor autovehicule derapate din cauza echipării necorespunzătoare sau a degajării carosabilului în urma unor accidente rutiere.

S-a acţionat cu aproximativ 145 de autoutilaje de deszăpezire şi s-au împrăştiat peste 2.000 de tone de material antiderapant.

Carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată în strat de până la 3 centimetri în judeţele Suceava, Vaslui, Iaşi, Bacău şi Vrancea, cu zăpadă frământată de 0-5 centrimetri în judeţul Botoşani, respectiv cu zăpadă frământată de 2-5 centimetri, în judeţul Neamţ. Ninge abundent în judeţele Iaşi şi Suceava şi moderat în Vaslui, Vrancea, Botoşani, Neamţ şi Bacău.

DRDP Iaşi atenţionează conducătorii auto să circule cu prudenţă pe drumurile naţionale, cu adaptarea vitezei la condiţiile de drum, precum şi cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor pentru sezonul rece, cu montarea anvelopelor de iarnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.